Boekenbingo: Max en de Maximonsters – Maurice Sendak

Eindelijk weer een prentenboek gelezen voor de Boekenbingo. Na Kikker is verliefd en Boer Boris was het nu tijd voor Max en de Maximonsters.

Het verhaal
De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich eenzaam.

Wat vind ik van het boek?
Voordat ik bij bladzijde 5 was, moest ik al een keer hardop lachen. Ik zag gewoon helemaal voor me hoe Max zichzelf heel stoer vindt in zijn monsterpak en dan iets te brutaal reageert op zijn moeder. Helaas is voor Max het gevolg dat hij zonder eten naar bed moet. Vervolgens groeit er een bos op zijn kamer en vertrekt Max naar het eiland van de Maximonsters. Wat zijn die gaaf getekend! Ik ben de monsters met elkaar gaan vergelijken, gekeken welke monsters terugkwamen op de volgende bladzijde en ook al zagen ze er best eng uit, ze hadden ook wel wat liefs.

max en de maximonsters

 

 

 

 

 

€14,95

Share Button