Boekenbingo: Kikker is verliefd – Max Velthuijs

Het eerste prentenboek gelezen van de Boekenbingo en mijn vierde boek van de 61, het schiet al op ;-). ‘Kikker is verliefd’ heb ik ooit wel gelezen, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik de inhoud niet echt meer wist. Een tijdje geleden zag ik ergens de volgende tekst: ‘Als je lacht en huilt tegelijk, heb je dan een regenboog in je hart?’. Een reactie hierop was: ‘Volgens je kikker ben je dan verliefd’ en toen ik in het boek las over lachen en huilen tegelijk moest ik hier meteen weer aan denken.

Het verhaal
Kikker voelt zich vreemd. Soms heeft hij het warm en dan weer koud.
En zijn hartje klopt van boem-boem, boem-boem.
Varkentje denkt dat hij kou heeft gevat.
Maar Haas weet wat er met Kikker aan de hand is.
‘Je bent verliefd,’ zegt hij.

kikker is verliefd - juf IngerWat vind ik van het boek?
Het boek toverde al vrij snel een glimlach op mijn gezicht. Hoe mooi wordt hier omschreven hoe het voelt om verliefd te zijn, prachtig! Je moet lachen en huilen tegelijk, hebt het soms warm en dan weer koud en dan nog blij Kikker is als hij eindelijk weet waar hij ‘last’ van heeft. De dingen die Kikker dan doet en de gevoelens die hij dan krijgt, ik heb genoten van de manier waarop Max Velthuijs dit allemaal opgeschreven heeft. De platen in het boek geven mooi weer wat er in de tekst staat. Met dit boek is goed aan kinderen uit te leggen wat verliefdheid is en wat het met je doet. Daarbij heeft het boek een prachtige boodschap: Liefde kent geen grenzen.

kikker is verliefd

 

 

 

 

 

€14,95

 

Share Button