Boekenbingo: Spaghetti van Menetti – Kees Leibbrandt

Het derde boek dat ik gelezen heb voor de Boekenbingo is Spaghetti van Menetti. Dit boek heb ik een aantal jaren geleden een keer voorgelezen en wat ik me kan herinneren is dat de leerlingen het toen een erg grappig verhaal vonden. Daarna is het in de kast beland, maar ik denk dat ik het nu maar weer mee naar school ga nemen. Een aantal leerlingen in mijn klas gaan dit boek wel leuk vinden.

spaghetti van menetti - juf IngerHet verhaal
Wat een gekke stad is Spriet. Alles is er dun: de huizen, de bomen en zelfs de mensen.
Als levensgenieter Menetti in het stadje aankomt, kan hij nergens naar binnen – de deuren zijn te smal. Menetti vindt de bewoners van Spriet veel te mager. Daar gaat hij wat aan doen! Als de mensen zijn heerlijke spaghetti eten, worden ze vast wel dikker!
En inderdaad: iedereen vindt de spaghetti van Menetti verrukkelijk. Maar dan beginnen de moeilijkheden pas goed…

Wat vind ik van het boek?
De kaft van het boek trok meteen mijn aandacht, wat een rare dunne mensen staan daar getekend. Het begin van het boek maakte me nieuwsgierig, een vreemd stadje, Spriet, malle mensen. De tekst leest lekker vlot en er is een goede afwisseling tussen makkelijk te lezen woorden en iets moeilijker woorden. Ik vind het een grappig verhaal en heb het boek in een keer uitgelezen. De afbeeldingen, vooral die van de dikker wordende Sprieten, zijn een mooie aanvulling bij het boek. Ik zag gewoon voor me hoe die mensen langzaam maar zeker hun kleren uitgroeiden. De afwisseling tussen grappige en verdrietige momenten maakt het echt een verhaal. Gewoon een boek dat de moeite waard is om (voor) te lezen.

Aan het eind van het boek staat nog een nawoord van Rindert Kromhout en dat maakte me ineens erg nieuwsgierig naar hoe oud het verhaal eigenlijk is. Ik had echt niet verwacht dat dit verhaal in 1964 geschreven is. Geweldig!

spaghetti van menetti

 

 

 

 

 

ā‚¬14,95

Share Button