Pippi Langkous, de musical

Een van mijn jeugdheldinnen is Pippi Langkous. Waarom ik ooit fan van haar werd? Dat is vooral te danken aan de televisieserie waarin Inger Nilsson de rol van Pippi vertolkt. Als Inger is het best wel tof een andere Inger te zien. Die ‘r’ achteraan blijft toch vreemd voor veel mensen en als meisje op de basisschool vond ik dan erg leuk om te zeggen: ‘Pippi Langkous heet in het echt ook Inger.’. Natuurlijk heb ik ook de boeken van Astrid Lindgren over Pippi gelezen en daar ontzettend van genoten. Nu is er een prachtige musical gemaakt over dit geweldige stoere meisje.Ā 

Van begin tot eind heb ik genoten van de musical. Je zit al snel in het verhaal en voor mij paste het goed bij de televisieserie en het boek. Annika is het meisje dat Pippi wel heel stoer vindt, maar zelf niet zoveel durft en zich toch graag aan de regels houdt. Een paar keer zegt ze ‘O, Pippi’ en ik vond dat echt sprekend lijken op de manier waarop Annika het zei in de televisieserie. Tommy wil overal wel aan meedoen en vindt zijn nieuwe buurmeisje wel erg stoer en tof. Er komen in de musical een aantal zeer bekende fragmenten terug uit de film en het boek. Te leuk om zelf te zien en daarom hou ik ze geheim šŸ˜‰

Erg leuk vond ik dat meneer Nilsson in de musical echt een rol was. Remy Koffijberg (cast Pippi Langkous) speelt deze rol fantastisch. Na afloop van de musical hoorde ik wat kinderen met elkaar praten over de musical en zij vonden meneer Nilsson heel erg leuk en zouden ook wel die rol willen spelen. Volgens mij een mooi compliment.

Fantastisch is het enthousiasme van kinderen tijdens zo’n voorstelling. Ik was vooraf bang dat het me een beetje zou irriteren, maar de spelers nemen de kinderen op een mooie manier mee in het spel. Al vrij in het begin van de musical zingt Pippi ‘Hai Pippi Langkous‘ en moet je als publiek wel meedoen met het refrein. Tijdens de voorstelling stellen de spelers zo af en toe vragen aan elkaar waar vanuit het publiek op gereageerd werd. Ik vond het geweldig hoe ze die dan antwoorden dan verwerkten in het spel.Ā Ā Toen de bel ging omdat de pauze voorbij was ging er bijna een gejuich op, de kinderen waren zo blij dat ze weer mochten gaan kijken.

Mocht deze musical nog bij jou in de buurt komen, ben je fan van Pippi en houd je van het theater/musicals dan zou ik, als er nog kaartjes zijn, zeker gaan.

Om een beeld te krijgen van deze toffe musical kun je een kijkje nemen op I love theater.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button