Redactiesommen.nl

Vorig jaar november ontving ik een mailtje met een tip voor een nieuwe website: www.redactiesommen.nl. Op redactiesommen.nl kan per leerjaar (momenteel groep 3 t/m 6) op verschillende niveaus worden geoefend, ook kan er een werkblad worden gemaakt. Bijzonder is dat er honderden opgaven zijn en dat bij elke opgave de getallen, namen en sommige zelfstandige naamwoorden variabel zijn. Daardoor krijgen kinderen bijna nooit precies hetzelfde verhaaltje waar ze het antwoord al van weten!

redactiesommen - juf IngerDe site biedt leerlingen de mogelijkheid gebruik te maken van een stappenplan. Er staat: Als je dit stappenplan leert gebruiken word je steeds beter in het oplossen van de redactiesommen. Het stappenplan helpt je om steeds de goede stappen te nemen om tot het goede antwoord van een som te komen.

Op de site kunnen werkbladen gemaakt worden die je als leerkracht kunt afdrukken. De werkbladen zijn overzichtelijk en het niveau is gemakkelijk in te stellen. Er is op dit moment de mogelijkheid om werkbladen te printen voor de groepen 3, 4 en 5. Voor groep 3 zal het wat lastig zijn deze zelf te maken in verband met de soms wat moeilijke woorden.

Leerlingen van groep 3 t/m 6 kunnen zelf oefenen op de site. Voor groep 4 en 5 is er momenteel het meeste uitgebreide aanbod qua niveaus om sommen op te oefenen. Steeds worden er 10 opgaven gemaakt. Daarbij kun je zien welke opgaven je goed en welke je fout hebt gemaakt. Aan het eind van de 10 opgaven krijg je te lezen hoe je het hebt gedaan. Ook kun je altijd op een gemaakte opgave klikken om te kijken wat je antwoord was en wat het goede antwoord had moeten zijn!

Voor meer informatie en om te zien hoe het echt werkt, ga naar redactiesommen.nl.

Share Button