Boekenbingo: Boer Boris – Ted van Lieshout & Philip Hopman

Mijn aanwezigheid op inspiratiedag van de Kleuteruniversiteit leverde ook een boek op voor de Boekenbingo. Met dank aan juf Sanne zelf, want zij kocht het boek die dag en ik mocht het meteen even lezen van haar. Zo werd het volgende boek van het lijstje Boer Boris van Ted van Lieshout & Philip Hopman. Eigenlijk vind ik dat ik het boek 2x mag afstrepen, want Philip las het tijdens die lezing die dag ook nog zelf voor. Gelezen en voorgelezen dus šŸ™‚

Het verhaal
Boer Boris heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. En er is ook nog zo veel te zien op de boerderij: ploegen, akkers met vogelverschrikkers erop, en natuurlijk heel veel dieren.

Want behalve Knol het paard zijn er varkens, koeien, een klein kalfje, schapen, muizen en kippen. En alles kan worden geteld van 1 tot 10. Uh sorry, 11!

boer boris - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Al eerder had ik het boek ‘Boer Boris wil geen feest‘ gelezen tijdens de Kinderboekenweek 2014. De prachtige tekeningen van Philip Hopman vielen me daar meteen bij op en de goed voor te lezen tekst van Ted van Lieshout maakte het boek helemaal compleet.
In het boek Boer Boris staat weinig tekst, maar het boek biedt vooral veel mogelijkheden tot tellen. Er kan geteld worden wat geschreven wordt, maar de bladzijde van de koeien biedt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot het tellen van alle dieren en dat zijn er meer dan 7. Het kalfje op deze bladzijde kan een mooie discussie opleveren, want waarom is dat geen koe? Dan zouden het er namelijk 8 zijn. De tekeningen in het boek zijn erg kleurrijk en vol mooie details. Als er in de klas gewerkt wordt over de boerderij is dit een prachtig boek om te gebruiken en meteen een rekenactiviteit aan te koppelen. Ik ben fan geworden van Boer Boris.

boer boris

 

 

 

 

 

ā‚¬12,95

Share Button