Credu.nl – creatief en educatief materiaal voor thuis, school en kinderopvang

Al een tijdje word ik door Credu.nl gevolgd op Twitter en ik volg hen ook terug. Steeds vaker zag ik erg mooi materiaal voorbijkomen van deze site en ik ben toch eens goed gaan rondsnuffelen over wat zij allemaal verkopen. Ik heb een top 5 gemaakt van mijn favorieten.

1. Whiteboard Tafel Ruitjes – Dit is een magnetisch beschrijfbord met twee kanten. Een kant met ruitjes en een kant zonder. De kinderen kunnen het gebruik als kladpapier, kunnen er roosterfiguren op maken of spiegeloefeningen meedoen. In de klas zou ik het whiteboard waarschijnlijk o.a. gebruiken om leerlingen antwoorden op te laten schrijven als ik een vraag stel. Bijvoorbeeld een keersom zeggen, allemaal het antwoord opschrijven en dan allemaal het antwoord daarna omhoog houden.

2. Schoolbord Ster – Dit jaar ben ik van de sterren in mijn klas. Op mijn deur hangen ‘de sterren van groep 3b4b5b’ en als we ergens goed in zijn dan zijn we daar ‘een ster in’. Dit schoolbordje sluit daar leuk bij aan. De ster zou bij iemand op tafel kunnen staan en diegene is dan de ster van de dag. Klasgenoten geven diegene dan gedurende de dag complimenten. Ook zou je op de ster een belangrijk doel kunnen schrijven op het gebied van sociale ontwikkeling.

3. Gelpennen – Credu.nl verkoopt verschillende soorten gelpennen en gelpennen kan ik altijd wel gebruiken in de klas. Om mooi geschreven letters in ‘het zonnetje’ te zetten of om kinderen mee te laten schrijven als beloning. Kinderen zijn ook dol op gelpennen en vinden het echt een cadeautje om de gelpennen van de juf te mogen gebruiken.

4. Emotie Stempels – Dit pakket bestaat uit 10 stempels met verschillende emoties. Credu.nl geeft zelf verschillende manieren waarop je de stempels zou kunnen gebruiken:
– Onder werkjes de juiste emotie stempelen.
– Stempel de juiste emotie onder een afbeelding.
– Lijfjes tekenen onder de gezichtjes.
– Cadeaupapier maken.
– Kaartjes maken.

5. Lente Hangers – Met Sinterklaas en Kerst weet ik mijn klas atijd voldoende te versieren, maar in het voorjaar vind ik dat toch een stuk lastiger. Deze lentehangers helpen daar gelukkig een beetje bij. Zes houten hangers die door de leerlingen versierd kunnen worden en zo de klas lekker kunnen opfleuren.

credu.nl - juf Inger

De winnaar van het pakket is Joyce. Gefeliciteerd!

Credu.nl heeft een leuk pakket samengesteld en jij kunt dat pakket winnen. In het pakket zitten o.a. een gelpen en de lentehangers. Hoe kun je dit pakket winnen? Kijk op de website www.credu.nl en lees de blog over de voorleesdagen. Daar is namelijk het antwoord te vinden op de volgende vraag: Credu.nl heeft allerlei materialen verzameld op hun website die passen bij de voorleesdagen. Onder welk woord zijn deze materialen getagd?

Stuur je antwoord uiterlijk 31 januari naar info@jufinger.nl en wie weet win jij het pakket van Credu.nl. De winnaar wordt 1 februari bekend gemaakt.

Share Button