Boekenbingo: Ze lopen gewoon met me mee – Margaret Mahy

Hoera, 15 boeken gelezen van de lijst. Als 15e boek las ik ‘Ze lopen gewoon met me mee’. Toen ik aan het zoeken was naar dit boek, werd ik al erg nieuwsgierig naar het verhaal. Dat viel helemaal niet tegen.

Het verhaal
Dit prentenboek vertelt over Kareltje Jonas die tot zijn vreugde op de lange weg van school naar huis gezelschap krijgt van een nijlpaard. Wanneer het aantal nijlpaarden per dag toeneemt, grijpt Kareltjes vader in en laat alle dieren verdwijnen. Kareltje voelt zich dan erg eenzaam, totdat hij op weg van school naar huis gezelschap krijgt van giraffen!

ze lopen gewoon met me mee - juf IngerWat vind ik van het boek?
Van dit boek heb ik echt genoten. Hoe bijzonder is het om als kind ineens een nijlpaard achter je aan te hebben lopen. Ik kan me ook zo voorstellen dat veel kinderen dit weleens zouden willen meemaken. Niet zozeer met nijlpaarden, maar dat er een dier gezellig met je mee naar huis loopt. Zelf had ik in ieder geval best leuk gevonden als me dat als kind overkomen was. Tijdens het lezen heb ik echt gelachen om de reactie van de vader op de nijlpaarden in zijn vijver. Misschien dat ik dit boek maar eens ga aanschaffen.

ze lopen gewoon met me mee

 

 

 

 

 

 

€13,95

Share Button