Letterfeest 2015

Donderdag 26 februari mocht ik eindelijk met groep 3 het Letterfeest vieren. Dit vier ik al sinds ik juf ben van groep 3 en ieder jaar is het weer een groot succes. Dat het dit jaar pas aan het begin van kern 8 werd gevierd, kwam vooral omdat ik steeds vergat de ouders uit te nodigen en die zijn toch wel erg belangrijk. De uitreiking van de diploma’s is natuurlijk lang niet zo leuk als er geen ouders.

Net als voorgaande jaren vierde ik het letterfeest op een middag. De overblijf moest maar even lunchen in een ander lokaal, want de voorbereidingen moesten natuurlijk wel geheim blijven voor groep 3. ’s Ochtends had ik de leerlingen van groep 4 en 5 ingelicht over het feest en met z’n allen maakten we de leerlingen van groep 3 zenuwachtig voor de verrassing van die middag. Een aantal leerlingen had bedacht om groep 3 te vertellen dat ze een strikdiploma zouden krijgen en al snel kwam de eerste groep 3 enthousiast op mij afrennen, hij wist het geheim! 

letterfeest 2015 - juf IngerToen om één uur alle leerlingen van groep 3 aanwezig waren, mochten ze eindelijk naar binnen. Vooral voor de overblijvers had het wachten lang genoeg geduurd. Ze zagen meteen de ballonnen hangen en toen groep 4 en 5 hard en vrolijk riepen dat het letterfeest was werden ze helemaal enthousiast.

Groep 4 en 5 mochten die middag een klein beetje feest vieren, maar voor groep 3 was het de hele middag feest. We begonnen de middag met het maken van lettermutsen. Al snel werden er letters geknipt, geschreven en kwamen er prachtige mutsen tevoorschijn. Één van de leerlingen schreef een, vond ik, ontzettend lieve tekst op zijn muts. Rondom stond geschreven: ik hop dat dit un leuk feest wort en liefun juf. Mijn juffenhart smolt!

muts letterfeest - juf Inger

Tijdens het knutselen waren een aantal leerlingen van groep 4 en 5 druk bezig op de gang om alle letters van de letterspeurtocht te verstoppen. Dit keer een speurtocht waarbij alleen de letters gezocht hoefden te worden, zonder opdrachten. Nadat alle 34 letters verstopt waren, mocht er gezocht worden. Na 10 minuten waren al meer dan 20 letters gevonden en na 15 minuten al 30. De laatste vier waren echter heel lastig! Nummer 31 en 32 werden uiteindelijk ook nog gevonden, maar waar de rest was…? Met mijn hulp werd nog een letter gevonden, maar de laatste was ook voor mij een groot raadsel en na een half uur zoeken was groep 3 er wel even klaar mee.

letters letterspeurtocht - juf Inger

Tijd voor wat lekkers en een aflevering van Leesdas, Lettervos, Boekentas op de computer. Na het kijken van deze aflevering was er een verrassing voor de hele klas, want we gingen lekker met z’n allen letterbingo spelen. We hadden een grote mazzelaar in de klas, want bij ieder nieuw potje won dezelfde jongeman. Gelukkig hadden we de afspraak gemaakt dat er één prijs per persoon gewonnen kon worden.

De grootste verrassing voor groep 3 kwam echter die middag nog…de uitreiking van de letterdiploma’s met daarbij de aanwezigheid van papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en kleine broertjes en zusjes. Dit hadden ze echt niet verwacht! Ik vond het een geweldige afsluiting van een geweldige middag. Volgend jaar weer? Wie weet…

Share Button