Boekenbingo: Hoe overleef ik mezelf? – Francine Oomen

De boeken van de serie ‘Hoe overleef ik…?’ ken ik eigenlijk vooral omdat mijn zusje ze las. Ik kan me niet herinneren dat ik de boeken gelezen heb, maar nu voor de boekenbingo moest ik wel. Het 36e boek dat ik mocht doorstrepen op de lijst van de boekenbingo werd Hoe overleef ik mezelf? van Francine Oomen. Een boek uit een boekenserie met een eigen website.

Het verhaal
De puberteit, hoe voelt dat eigenlijk? Jij verandert, maar doen je ouders dat ook? Of denken ze nog steeds dat je een kleuter bent?
Wat doe je als je ouders het er niet mee eens zijn dat je:
– graffiti gaat spuiten
– een piercing laat zetten
– er een eigen mening op na houdt?
En wat doe je als je gepest wordt, terwijl je wilt dat iedereen je bewondert?
Rosa bedenkt voor al deze vragen een oplossing: Rooz, de nieuwe versie. Maar is ze daar zelf nu wel zo blij mee? En is de wereld blij met Rooz?
Dit boek staat boordevol tips. Over moeilijk opvoedbare ouders en verstandige kinderen. Over de liefde, uiterlijk, onzekerheid en over moed en verandering. Een onmiskenbaar boek voor elke puber, of iedereen die van plan is dat te worden. Met veel e- & me-mails.

hoe overleef ik mezelf ? - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Vol enthousiasme begon ik aan dit boek. Lekker lezen in de zon, dan is lezen nog leuker. Helaas heb ik het boek na 3 hoofdstukken aan de kant gelegd. Ik kwam niet in het verhaal. Ik vind echter dat ik alle boeken wel echt moet lezen van begin tot eind en daarom een paar dagen later weer een poging gedaan. Deze tweede keer het boek meteen uitgelezen. Zelf vond ik mailwisseling tussen Rooz en Rosa een beetje raar, maar ik kan me wel voorstellen dat er genoeg meiden van een jaar of 14 zijn die ook graag anders zouden willen zijn dan dat ze zijn. Ondanks dat het boek al wat ouder is en de meeste middelbare scholieren niet meer zoveel zullen mailen met hun vrienden denk ik wel dat de onderwerpen nog steeds bij deze tijd passen. Voor veel moeilijk opvoedbare ouders is dit zeker de moeite waard om te lezen, denk ik.

hoe overleef ik mezelf

Share Button