Boekenbingo: Verkocht – Hans Hagen

Van Hans Hagen ken ik de boeken van Jubelientje en de dichtbundels die hij samen met zijn vrouw Monique heeft geschreven. Dit boek leek me toch echt heel anders dan de boeken die ik tot nu toe van hem gelezen heb. Een bijzonder boek als 35e boek van de boekenbingo.

Het verhaal
Yaqub wordt door zijn ouders verkocht. Ver van huis moet hij op kamelen gaan racen. Als Yaqub wedstrijden wint kan hij veel geld verdienen. Misschien worden ze wel rijk… Maar het leven van een kamelenjockey is keihard. Elke dag moet Yaqub urenlang trainen. Hij krijgt nauwelijks te eten. De wedstrijden zijn zwaar en gevaarlijk, er gebeuren vaak ongelukken tijdens de races. Samen met Zareena droomt Yaqub van teruggaan naar huis. Hoe kunnen ze ontsnappen aan het helse leven in de woestijn?

Verkocht - juf Inger

 

Wat vind ik van het boek?
Na het lezen van de tekst op de achterkant van het boek zat ik me af te vragen of dit een waargebeurd verhaal zou zijn. Tijdens het lezen besefte ik al vrij snel dat dit verhaal toch echt wel gebaseerd moest zijn op dingen die echt gebeuren in landen als Dubai. Het verhaal over Yaqub heeft op mij veel indruk gemaakt. Ik vind dit echt een boek dat je zelf moet lezen om te beseffen wat mensen toch voor ontzettend rare dingen doen. Echt bizar!

verkocht

 

 

 

 

€13,95 (Luisterboek)

Share Button