Boekenbingo 2016 – update 1

Dit jaar heb ik besloten om tijdens de Boekenbingo per 5 boeken een stukje op mijn website te schrijven. Ik ga daarbij aftellen van 60 naar 1, zodat er te zien hoeveel boeken ik nog moet lezen om BINGO te kunnen roepen. In deze eerste update komen de eerste 5 boeken aan bod die ik heb gelezen, waarvan ik er dus 4 al gelezen had voor ik daadwerkelijk aan de Boekenbingo begon.

60. Meester van de zwarte molen – Otfried Preusler
Na twee hoofdstukken heb ik het boek even aan de kant gelegd, ik wist niet zo goed wat ik van het verhaal moest vinden. Een dag later ben ik toch weer verder gegaan, maar heb het boek toen weer na een aantal hoofdstukken weggelegd. Dit keer omdat het boek me letterlijk kippenvel gaf en ik toch goed wilde slapen die nacht. Het boek roept echt diverse emoties op tijdens het lezen. De omschrijving op de achterkant die ik aan het begin noemde, klopt helemaal. Het boek is spannend, geheimzinnig en ontroerend. Het geeft je kippenvel en hoop. Niet mijn favoriete boek van de boekenbingo, maar zeker de moeite waard om te lezen en kennis te maken met de grote verscheidenheid aan jeugdliteratuur die er is.  

boekenbingo 2016 - update 1 - juf Inger

59. Mijn bijzondere rare week met Tess – Anne Woltz
Het begin van het boek is meteen spannend en neemt je direct mee het verhaal in. Anne Woltz omschrijft op een prachtige manier hoe Jorre, de broer van Samuel, zijn been breekt op het strand. ‘Met zwaaiende armen kieperde hij in een reusachtige kuil.’ Het taalgebruik in het boek heeft me regelmatig doen glimlachen, wat kan Anne Woltz fantastisch schrijven. Samuel en Tess beleven een geweldig avontuur waarin Tess langzaam maar zeker haar vader leert kennen met hoogte- en dieptepunten. Ik vind het fijn dat niet alles meteen goed gaat in het boek, dat maakt het een stuk geloofwaardiger.

58. Superhelden.nl – Marcel van Driel
Vooraf dacht ik dat dit boek niet ‘mijn ding’ zou zijn, maar door alle enthousiaste reacties van anderen moest ik het van mezelf toch lezen en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Van begin tot het einde genoten van dit boek. Had het in één dag uit en dat was dan wel weer erg jammer.

57. Botje – Janneke Schotveld
Ik heb dit boek voorgelezen in groep 5/6 en ze, en vooral ook ik, hebben van het verhaal genoten. Spannend, stoer, grappig en bijzonder leuk geschreven.

56. We hebben er een geitje bij – Marjet Huiberts
Lief verhaal met prachtige tekeningen.

meester van de zwarte molen

mijn bijzonder rare week met tesssuperhelden.nl 1botjegeitje

Share Button