Boekenbingo 2016 – update 2

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de eerste update van de boekenbingo plaatste en ondertussen ben ik al in het 49e boek aan het lezen, maar op mijn site ben ik bij het vijfde boek blijven steken. Daarom nu, eindelijk, update 2 met daarin kort mijn mening over de vijf boeken die ik als 6e tot en met 10e las voor de boekenbingo 2016.

55. Balotje en het tasje van oma – Yvonne Jagtenberg
Balotje met haar mooie, blauwe tasje van oma. Een leuk, herkenbaar verhaal, want ook volwassenen schamen zich nog weleens als ze iets kwijtraken en weten dat ze beter op hadden moeten letten. Leuk dat er op iedere tekening in het boek iets grappigs te zien is.

54. Spekkie en Sproet: Spion uit de lucht – Vivian den Hollander
Alweer een gaaf avontuur van Spekkie en Sproet! Dit was het 2e boek dat ik las over deze speurneuzen, heel anders, maar ook weer erg leuk.

53. Aadje Piraatje – Marjet Huiberts
Wat een heerlijk boek! Met rijm, maar precies genoeg en niet te veel. Mooie platen waar van alles op te zien is, maar vrij rustig omdat er weinig verschillende kleuren zijn gebruikt. Ben benieuwd hoe groep 5/6 dit boek gaat vinden.

52. Lynn – Anke Kranendonk
Na het lezen van de reviews op Goodreads had ik eigenlijk niet echt zin om dit boek te lezen, maar het staat nu eenmaal op de boekenbingo 2016.
Het boek viel me mee, maar ik moest erg wennen aan de manier van schrijven. Het verhaal is wel wat langdradig, maar ik besef me als leerkracht wel weer beter dat er nog een heel leven schuilgaat achter de kinderen die in mijn klas zitten.

boekenbingo 2016 - update 2

51. Rover en Broertje – Karine Jekel
Een beetje een verdrietig, maar ook erg grappig, spannend en soms een beetje vies verhaal waarin Rover en Broertje aardig wat avonturen beleven om oplossingen te zoeken voor de problemen die ze hebben, omdat hun ouders ineens verdwenen zijn.
Mocht ik weer juf worden van groep 3 of 4 dan staat dit boek zeker op het lijstje om voor te lezen.

balotje tasje omaspekkie en sproet spionaadje piraatje

 

 

 

 

 

lynnrover en broertje

Share Button