#100happydays – dag 1 t/m 14

In 2014 deed ik voor het eerst mee met #100happydays. Een uitdaging om 100 dagen lang een foto op social media, in mijn geval instagram, te plaatsen met iets waar je blij van wordt. Ik deed er 2 dagen langer over vanwege een dag echt ziek zijn en de dag van nationale rouw vanwege MH17, maar ik vond dat ik het gelukt was. Het was voor mij een manier om meer te genieten van de kleine dingen en me meer bewust te zijn van al het moois om me heen. Vorig jaar ben ik opnieuw begonnen met een groep vriendinnen en ook toen werd ik er weer erg blij van. Nu ben ik ongeveer een maand geleden een onderwijsaccount begonnen op Instagram, @juf_inger, en nu leek het me wel leuk om te starten met een #100happydays rondom het onderwijs. Op 16 maart ben ik daar mee gestart en omdat ik het leuk vind om mooie momenten uit het onderwijs te delen, ga ik ze vanaf nu ook delen op mijn site. 

In dit bericht de eerste twee weken en vanaf volgende week iedere keer zeven foto’s van de nieuwe week. Meteen een mooie motivatie voor mij om regelmatig iets te plaatsen op mijn site. Hopelijk vinden jullie het net zo leuk als ik om terug te kijken naar mijn genietmomenten. Raak je geïnspireerd? Doe dan lekker mee op een van de social media met #100happydays. Mocht je het leuk vinden om het met mij te delen? Laat dat dan in een reactie met je account weten. Op Twitter of Instagram wil ik je dan graag volgen.

Week 1

100happydays - week 1

 1. Ik haalde een certificaat van de Heutink Academie. Eén van de manieren waarop ik bezig ben mijzelf te professionaliseren dit schooljaar.
 2. De les nieuwsbegrip in de klas was erg leuk, omdat alle leerlingen erg betrokken waren.
 3. Een gastles handbal voor mijn groep tijdens de gymles.
 4. In het weekend lezen voor de boekenbingo 2016.
 5. Pasen in huis.
 6. De leerlingen bewonderden op maandag hun knutselwerk van voor het weekend.
 7. Een geweldige les bodypercussie met dank aan de proefles van Kazoo.

Week 2

100happydays - week 2

 1. Een geweldige spreekbeurt over de politie en als grote verrassing kwam er daarna nog een politieagent in de klas, mochten we de politiebus bekijken en de leerling die de spreekbeurt had gehouden mocht zelfs even de sirene aanzetten.
 2. We begonnen de dag met een gezellig paasontbijt in de klas.
 3. Op Goede Vrijdag ben ik lekker naar het strand geweest om uit te waaien.
 4. Nadat ik 8 moestuintjes kreeg bij de AH kon ik het niet laten om toch echt mijn eigen moestuintje te starten thuis. Niet eens op school, erg hè?
 5. Genoten van een gezellige 1e Paasdag.
 6. Op 2e Paasdag eindelijk weer eens hard gewerkt aan mijn site.
 7. De Engelse les in groep 5 was echt fantastisch. De leerlingen moesten een ruimte uitbeelden in huis en klasgenoten moesten dan, in het Engels, zeggen welke ruimte het was. Wat hebben we hard gelachen toen een leerling deed alsof hij op het toilet zat.

 

Share Button