Boekenbingo 2016

Op 21 januari las ik op Twitter het bericht van @JufSanne waarin de nieuwe boekenbingo werd aangekondigd. Net als vorig jaar was ik dit jaar meteen weer enthousiast. Na de vorige boekenbingo had ik mezelf voorgenomen meer kinderboeken te gaan lezen, maar dat lukte minder goed dan ik had gewild. Met de Boekenbingo 2016 als motivatie gaat me dat vast een stuk beter lukken. Maar hoe zou ik het dit jaar gaan aanpakken? Vorig jaar ging ik de uitdaging aan met juf Sharona, en vooral met mezelf, maar heb ik het uiteindelijk niet gered. Dit jaar moet dat dus anders!boekenbingo 2016 - juf Inger

bron afbeelding: www.jufsanne.com

Als eerste maar eens goed de lijst bekeken met de boeken voor dit jaar. Een geweldige lijst die samengesteld is door juf Sanne en waarbij ze de hulp heeft gehad van maar liefst 18 kinderboekenschrijvers en illustratoren. Vorig jaar moest ik van mezelf alle boeken lezen, ook al had ik ze al eerder gelezen. Dit jaar zag ik op de lijst een aantal boeken staan uit de boekenbingo van vorig jaar en die hoefden niet nog een keer van mezelf. Verder had ik, toch een beetje gemotiveerd door de Boekenbingo 2015, Superhelden.nl van Marcel van Driel vorig jaar gelezen en heb ik begin 2016 de laatste hoofdstukken van Botje voorgelezen aan mijn klas. Voor de zekerheid even een tweet naar Sanne gestuurd, maar als ik review op Goodreads zou schrijven over de boeken mochten ze meetellen. De eerste vier boeken konden doorgestreept worden.

Net als vorig jaar wil ik ook dit jaar op mijn site schrijven over de boekenbingo, maar een bericht per boek ben ik nu niet van plan. Dit jaar komt er af en toe een korte terugblik op een deel van de boeken die ik gelezen heb. Zo val ik jullie iets minder lastig met al die gelezen boeken, maar kan ik het toch met jullie delen.

Mocht je me echt goed willen volgen met de boekenbingo? Volg me dan op Twitter of Goodreads. Daar plaats ik na ieder gelezen boek een bericht.

Share Button