Bingo!!!

In januari begon ik vol goede moed aan de boekenbingo 2016 van juf Sanne. In 2015 was het me helaas niet gelukt om BINGO te roepen, maar nu had ik een nieuwe kans. Een aantal boeken had ik al gelezen voor de vorige editie dus die kon ik al meteen doorstrepen. Botje van Janneke Schotveld had ik de week voor de bingo startte uitgelezen. Dat boek las ik voor aan groep 5/6. Het eerste boek dat ik echt las voor de boekenbingo was We hebben er een geitje bij. Dit prentenboek stond in groep 1/2 bij ons op school en heb ik meteen gelezen toen de bingo online kwam.

Al snel genoot ik van de vele mooie boeken die op de lijst stonden. Wat had Sanne dat goed verzameld met al die kinderboekenschrijvers. Ik heb ontzettend veel boeken vier of vijf sterren gegeven op Goodreads.com.

Op 5 juni kon ik BINGO!!! roepen! Het boek rond vierkant vierkant rond was het laatste boek dat ik moest lezen en dat las ik die dag uit. Een fantastisch boek om mee te eindigen, maar niet in mijn top 3. Ik vond, en vind, het ontzettend moeilijk om te kiezen wat mijn favorieten zijn. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om uit iedere categorie, onder-, midden en bovenbouw, één boek te kiezen.

boekenbingo 2016 - bingo!!!

Onderbouw – Tim op de Tegels (Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer)
Wat een heerlijk prentenboek! Heb het boek twee keer gelezen, omdat me pas aan het eind opviel dat ik de vader van Tim goed in de gaten moest houden op de platen. Hardop gelachen om het einde en er zo voor gezorgd dat ik nu een klas vol leerlingen heb die het boek ook willen lezen.

Middenbouw – De vreselijk tweeling (Jozua Douglas)
Wat een fantastisch boek! Ik heb dit boek voorgelezen in groep 5/6 en eigenlijk werd er ieder hoofdstuk wel gelachen om de grappige tekst of geschokt gereageerd omdat er iets lelijks over kinderen in het boek stond. Dat laatste altijd met een knipoog en de kinderen genoten ervan. Het boek leest lekker vlot en continu blijf je nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder zou gaan. Regelmatig gebeuren er ineens weer dingen die je niet ziet aankomen. Echt een geweldig boek om (voor) te lezen.

Bovenbouw – Uitgespeeld (Gerard van Gemert)
Een verschrikkelijk indrukwekkend boek. Soms wilde ik niet meer verder lezen, omdat ik eigenlijk wel wist dat er iets ergs zou gebeuren, maar toch kon ik het boek niet wegleggen. In een avond uitgelezen, maar kan me nu niet voorstellen in een ander boek te moeten beginnen…dit verhaal moet even bezinken.

de vreselijke tweelingtim op de tegelsuitgespeeld

 

 

Share Button