Vouwjuf – Kusudama

Ken jij de site en facebookpagina van Vouwjuf al? Vooral voor onderbouwleerkrachten zeker een aanrader, maar ook voor de midden- en bovenbouw zijn er leuke ideeën te vinden. Een aantal weken geleden kwam ik erachter dat vouwen voor een aantal leerlingen in groep 5/6 toch nog best lastig kan zijn. Daarom wilde ik hier weer wat aandacht aan besteden. Ik ben echter dit jaar wel tot de ontdekking gekomen dat mijn groep knutselen vooral leuk vindt als ze weten dat er een gaaf eindresultaat zal zijn. Gelukkig had Vouwjuf iets leuks op haar site staan. 

Natuurlijk moest ik eerst zelf even proberen of de Kusudama mij wel lukte, maar dat viel gelukkig alles mee. Ik heb namelijk weleens eerder willen vouwen en dan vond ik het voorbeeld heel duidelijk, maar mislukte het compleet toen ik het met de klas ging maken. Dat gebeurt me niet nog een keer.

 

Het voorbeeld van de Kusudama op de site van Vouwjuf is zeer duidelijk en al snel waren de meeste leerlingen enthousiast aan het vouwen. Een enkeling had wat moeite met de 2e stap, omdat ze het vouwsel weer openvouwden net zoals bij stap 1. Ik heb niet veel hoeven te helpen, want overal werd al snel een helpende hand geboden door klasgenoten. Iedere leerling moest 6 Kusudama’s vouwen, zodat ze de kubus konden maken die onder het voorbeeld staat op de site van Vouwjuf.

PhotoGrid_1463121873505

Om de kubus gemakkelijker te kunnen maken, moest de laatste stap wel aangepast worden. De hoekjes moeten daar niet naar achter gevouwen worden, maar juist naar voren. Na dit ontdekt te hebben, kwam het helemaal goed. Wij hebben nu prachtige, vrolijke raamhangers in de klas. Vouwjuf, bedankt voor dit idee!

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button