#100happydays – dag 29 t/m 34

Omdat ik wil dat mijn #100happydays echt over het onderwijs gaan, heb ik besloten in de weekenden en de vakanties niet meer op zoek te gaan naar een onderwijsmoment op de dag. Zo kan het vanaf nu dus zijn dat mijn week in #100happydays uit minder dan 7 foto’s bestaat of dat de periode tussen de weken wat langer is. Het belangrijkste doel blijft: laten zien hoe leuk het is om leerkracht te zijn en wat voor mooie dingen ik allemaal mee mag maken in mijn werk.

PhotoGrid_1461060205550

  1. Ik begon deze week #100happydays met een dag werken, maar niet voor de klas. Dat hield dit keer voor mij in dat ik vooral aan mijn professionalisering heb gewerkt deze dag via Heutink Academie. Ik deed een aantal online cursussen en haalde onder andere het certificaat voor Handelingsgericht werken.
  2. Door wat rare lesweken met vrije dagen was er deze week wat tijd over, omdat ik anders niet uitkwam met mijn methodes. Die tijd hebben we onder andere gevuld met lezen. Wat kan ik er van genieten als ik de leerlingen in mijn klas ontzettend zie genieten van het lezen van boeken.
  3. Ieder jaar neem ik het me voor, maar ieder jaar vergat ik het weer: de Kinderjury. Dit jaar dacht ik er door berichten op social media wel op tijd aan en hebben alle leerlingen uit mijn klas kunnen stemmen op hun drie favoriete boeken van 2015. Ik ben benieuwd of iemand op de winnaar gestemd heeft, maar dat gaan we pas na 12 juni ontdekken.
  4. In het weekend heb ik lekker een cake gebakken en de film Binnenstebuiten gekeken. Ik vind het echt een film die iedere leerkracht zou moeten zien, omdat het toch wel duidelijk maakt hoe de emoties in je lijf zouden kunnen werken.
  5. Ik ben echt dol op de zon en warmere temperaturen. Als mijn leerlingen dan ook nog eens erg gezellig en leuk met elkaar buiten spelen, geniet ik volop.
  6. Maandag 9 mei komt de ANWB bij ons op school langs met het lesprogramma Streetwise. Om goed voorbereid te zijn op deze dag moest er in de klas een les gegeven worden. Het materiaal was helemaal digitaal en eindigde met een grappige, leerzame quiz waar de leerlingen van genoten. Gelukkig wisten ze ook (bijna) iedere keer het goede antwoord.
Share Button