Achtervolging, ren voor je leven – Linwood Barclay

Een recensie van juf Anita
Er is tegenwoordig zoveel mogelijk met computers en gegevens. Wanneer je daar gebruik van maakt, en dit systeem dan installeert bij een simpele onopvallende hond… dan heb je een superinformant.
Niemand die het door heeft! Juf Anita las het boek Achtervolging, ren voor je leven! Ben jij al nieuwsgierig naar deze superinformant?

Achtervolging, ren voor je leven – Het verhaal

Chipper is een bijzondere hond. Hij woont achter de muren van een geheime organisatie die Het Instituut wordt genoemd. Het Instituut heeft miljoenen uitgegeven om de hond te veranderen in de ultieme spion. Door alle chips in zijn lijf zou Chipper meer machine dan dier moeten zijn, maar hij blijft zich als hond gedragen. Het Instituut besluit dat Chipper een te groot risico vormt en dat hij moet worden afgemaakt.

Nu al nieuwsgierig? Je kunt het boek hier bestellen.

Honderden kilometers verderop woont de twaalfjarige Jeff Conway bij zijn tante. Zijn ouders zijn dood en hij mist zijn oude leven – en de hond waar hij afscheid van heeft moeten nemen. Als Chipper ontsnapt, gaat hij naar Jeff op zoek. Maar hij is niet de enige: de meest meedogenloze geheim agent van Het Instituut zit Chipper en Jeff op de hielen. En hij gaat tot het uiterste om te zorgen dat Chipper niet levend uit deze klopjacht zal ontsnappen…

Achtervolging
Achtervolging, ren voor je leven – Wat vindt juf Anita van het boek?

Dit boek is geschreven vanuit verschillende perspectieven. De ene keer kijk je met de hond Chipper, de andere keer volgen we de twaalfjarige Jeff. Chipper is geen gewone hond. Er is iets met hem aan de hand waardoor hij enorm intelligent is, maar tegelijk bedreigt dit ook zijn leven en moet hij op de vlucht. Pas bijna aan het einde van het boek ontdek je waarom hij er vandoor gaat naar Jeff. Jeff die sinds kort geen ouders meer heeft en nu bij zijn tante woont heeft geen leuke zomer. Hij is de hele dag alleen maar bezig met vieze stinkende klusjes op het vakantiepark van zijn tante. De dagen zijn eentonig, maar dan ontmoet hij in korte tijd eerst een leuk buurmeisje en dan ook nog een heel bijzondere hond.
Richting het einde van het boek wordt duidelijk wat er allemaal aan de hand is. Gelukkig lijkt er voor nu een gelukkig einde te zijn, maar in de ‘cliffhanger’ begin je je af te vragen of het nu wel echt eind goed al goed is. Het is duidelijk dat je het volgende boek van deze serie zeker ook moet lezen om te weten hoe het verder gaat!

Gemengde gevoelens

Na het lezen van dit boek had ik gemengde gevoelens. Ik vind het een spannend boek en kan zo een aantal leerlingen van school opnoemen die hiervan gaan smullen. Toch ben ik zelf niet zo’n fan van een dergelijk open einde. Ik wil nu gelijk de andere boeken van de serie ook lezen omdat ik wil weten hoe de situatie zich verder ontwikkeld. Eigenlijk wil ik nu dus gelijk verder in ‘Ontsnapping, de samenzwering’.

Alle recensies van juf Anita vind je hier.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken . Hartelijk dank!

Share Button