Eind vorig schooljaar heb ik aan de leerlingen van mijn nieuwe groep gevraagd wat voor thema ze in de klas wilden op de dagritmekaarten en andere materialen. Zowel groep 5 als groep 6 koos voor de figuren van ClassDojo. 

dagritmekaarten classdojo - juf IngerSinds het schooljaar 2013-2014 werk ik met ClassDojo in de klas. Eerder heb ik hier een blog over geschreven. ClassDojo staat regelmatig open op het digibord en de leerlingen vinden de figuren erg leuk om te zien.

Omdat beide groepen hetzelfde thema kozen voor de dagritmekaarten, mochten ze van mij ook een kleur kiezen. Er zijn daarom twee soorten kaarten beschikbaar. De figuren zijn hetzelfde alleen verschilt de kleur van de rand. Verder heb ik ook een document toegevoegd met een leeg format, zodat er zelf kaarten bijgemaakt kunnen worden. Afbeeldingen van de figuren zijn onder andere te vinden onder Teacher resources op de site van ClassDojo.

Dagritmekaarten ClassDojo – blauwe rand

Dagritmekaarten ClassDojo – oranje rand

Format Dagritmekaarten ClassDojo

Juf Daphne van de Werken, @dwerken1 op twitter, maakte nog een flink aantal dagritmekaarten die ik van haar mag delen via mijn site.

Dagritmekaarten ClassDojo deel 2 – blauwe rand

Met de figuren van ClassDojo heb ik nog meer materialen gemaakt. Deze zijn hier te vinden.

 

Share Button

2 comments on “Dagritmekaarten ClassDojo”

  1. Hallo hallo…. wat een leuke dagritme kaarten. Ik mis er wel een aantal. Kan dit eventueel nog gemaakt worden of is er een mogelijkheid dat ik het zelf maak met de plaatjes erbij?

    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *