Billy Bones Bazen-blogtour: zombie-cowboys en frobbels

Dat ik door mijn site onwijs veel prachtige boeken mag ontvangen en recenseren, maakt dat ik me regelmatig een geluksvogel voel. Dat ik dit keer door mijn site benaderd werd om mee te doen aan blogtour voelde als een extra groot geluksmoment. Ik kreeg gewoon de kans om eerder dan andere recensenten te lezen over zombie-cowboys en frobbels. Als recensent voor de blogtour ontving ik deze boeken gewoon al 3 dagen eerder dan dat ze te koop waren. Zo gaaf! Zowel Game Helden tegen de zombie-cowboys als De Magische Bieb – De jacht op de frobbels gaven me in het weekend wat uurtjes met veel leesplezier en deze recensies waren dan ook geen probleem om te schrijven.

Korte samenvatting
Game Helden tegen de zombie-cowboys

De Game Helden hebben niet alleen de monsters verslagen, ze hebben hun superkrachten uit de game meegenomen naar de echte wereld! Puck kan vliegen, Phileine kan zich verdubbelen en Raff praat met Blaag de Blob. Wanneer Manú zijn krachten uitprobeert, opent hij per ongeluk een portaal naar het Wilde Westen. Daar zien ze hoe een zombie-cowboy een paard aanvalt. Wanneer ze het dier proberen te redden, sluit het portaal achter de Game Helden. Samen met Blaag de Blob moeten de helden het opnemen tegen de zombie-cowboys en hun meester: het woeste tentakelmonster.

De Magische Bieb – De jacht op de frobbels

Hé? Dat is vreemd! Er missen opeens allerlei letters in de boeken. Al snel ontdekken de drie vrienden dat kleine, magische wezentjes de letters opeten. De boeken zijn in gevaar! Ze moeten snel uitvinden wat er aan de hand is, voordat het te laat is. Maar… wel stiekem, hè? Want Meneer Vrolijk, de vreemde bibliothecaris, mag niet weten dat Jonas, Wilgje en Stan alwéér allerlei geheimen onderzoeken in de bieb!

Wat vind ik van de boeken?

Van de Game Helden heb ik het eerste deel ook mogen lezen, maar De Magische Bieb was voor mij een nieuwe serie. Deel één heb ik een aantal keer in mijn handen gehad bij de bibliotheek, maar toch liet ik het iedere keer liggen. Dom! Na het lezen van De jacht op de frobbels wil ik namelijk meer weten over De magische bieb. De zombie-cowboys en de frobbels zullen veel jonge lezers een hoop leesplezier bezorgen.

Game Helden en de zombie-cowboys

Na het lezen van Game Helden tegen de monsters was ik er al aardig van overtuigd dat deze boeken een gat in de markt zouden vullen voor jonge lezers. Met de toffe hoofdpersonen die allemaal echt unieke personages zijn, zullen veel kinderen een band kunnen krijgen.

In dit tweede deel is de hoofdrol voor Puck. De andere drie zijn echter ook zeker belangrijk. In deel één was ik nog lichtelijk teleurgesteld over de rol van Blaag , maar in dit deel heeft Marcel van Driel dat helemaal goedgemaakt. Iedereen wil straks een Blob in huis. Blaag laat zien wat hij allemaal kan en hoe fijn het is dat de Game Helden hem in het eerste deel hebben gevonden.

Naast een spannend avontuur gaat de Game Helden ook over vriendschap en hoe moeilijk dat soms kan zijn. Het is Marcel van Driel, denk ik, goed gelukt om dit zo te schrijven dat het voor kinderen herkenbaar is.

Wat dit boek helemaal compleet maakt, zijn de toffe illustraties van Paco Vink. Ik vind ze echt anders dan de illustraties in andere boeken en dat zorgt voor een combinatie van tekst en tekeningen die perfect is.

Game Helden en de zombie-cowboys is duidelijk een vervolg op het eerste deel. Het boek kan apart gelezen worden, maar dan mis je wel wat voorkennis.

De Magische Bieb – De jacht op de frobbels

Alleen al het woord frobbels maakte dat ik onwijs nieuwsgierig was naar dit boek. Wat moest ik me bij deze wezens voorstellen? Na het lezen van dit boek weet ik één ding zeker: Ik hoop dat de frobbels mijn boekenkast nooit zullen ontdekken.

De jacht op de frobbels begint meteen goed. Je vraagt je af wat Wilgje van plan is en de spanning is voelbaar. Het verhaal is zo opgeschreven dat je de bibliotheek, de muurschildering en alle andere details echt voor je ziet. Alsof je een film kijkt tijdens het lezen. De illustraties dragen hier zeker aan bij. De pluizige frobbels zie je bijna echt tussen de boeken uitspringen en Wilgje, Stan en Jonas zie je zo voor je in een kinderserie. Het zou mij niks verbazen als iemand bedenkt een tekenfilm te gaan maken over De Magische Bieb. Anders heb ik het bij deze verzonnen ;-).

Dit boek is goed leesbaar zonder dat je deel één gelezen hebt, maar… Na het lezen over de frobbels wil je echt weten wat er dan voor gekke dingen zijn gebeurd in het eerste boek. Femke Dekker en Mark Chambers zijn een gouden combinatie voor deze serie en ik hoop dat er nog héél véél delen mogen volgen.

De boeken aanschaffen

Je kunt de boeken aanschaffen via libris.nl en op die manier je lokale boekhandel steunen. Koop hier zombie-cowboys en hier de frobbels.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Billy Bones. Hartelijk dank!

Share Button