Recensie: Zeggen dat ik van je hou

Het is bijna Valentijnsdag en dat vond ik een mooi moment om mijn recensie over Zeggen dat ik van je hou online te plaatsen. Een gedicht in de vorm van een prentenboek dat je zeker cadeau kunt geven aan iemand van wie je houdt, maar ook prachtig om voor te lezen in alle groepen van de basisschool. Vergeet dan zeker niet de illustraties goed te bekijken die een deel van het verhaal vertellen.

Tekst op de achterflap

Op een dag weet je ’t gewoon: je bent verliefd op die ene persoon! Maar de vraag is: hoe verklaar je jouw liefde aan hem of haar? Mensen doen dat op veel manieren. En hoe gaat het bij de dieren? Een gedicht over alle manieren waarop je kunt zeggen: “Ik hou van jou.” Met extra dierenweetjes achterin!

Lees het begin van het gedicht en een aantal dierenweetjes alvast in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?
Zeggen dat ik van je hou

Wat een onwijs lief boek is dit! Zeggen dat ik van je hou gaat echt over allerlei manieren om te zeggen dat je van iemand houdt. Er worden mooie vergelijkingen gelegd met de dierenwereld en dat alles gebeurt op het rijm.

Het mooie aan dit boek vind ik dat de illustraties nog een extra verhaal vertellen. De afbeeldingen laten liefde bij mensen in allerlei soorten zien. Oud en jong, man en vrouw, maar natuurlijk ook twee vrouwen en twee mannen. Sowieso is de illustratie op de kaft al prachtig en de binnenkant maakt het alleen maar mooier.

Lees dit boek zeker vaker dan één keer, want iedere keer ontdek je nieuwe dingen om van te genieten.

Lesideeën

Achterin het boek staan allerlei weetjes over hoe dieren aan elkaar laten weten dat ze de ander willen verleiden. Kunnen de leerlingen nog meer weetjes vinden over hoe dieren dat doen?

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank!

Share Button