Boekenbingo: Verhalen van de boze heks – Hanna Kraan

Hieperdepiep Hoera, bijna over de helft van de boekenbingo. Als 30e boek las ik Verhalen van de boze heks van Hanna Kraan. Heel slecht misschien, maar alweer een boek dat voor mij compleet nieuw was. Ik heb veel gelezen volgens mij, maar heb toch ook wel heel boeken (nog) niet gelezen. Deze kan ik nu in ieder geval doorgestreept worden op de lijst.

Het verhaal
In het bos woont de boze heks. Ze heet de boze heks omdat ze meestal een verschrikkelijk humeur heeft. Dan rent ze razend en tierend door het bos en tovert ieder dier om dat ze op haar weg tegenkomt. De eekhoorn wordt veranderd in een denneappel en de oude pad in een molshoop, of alle stekels van de egel zitten opeens in de knoop. Gelukkig tovert de boze heks alles weer terug zodra haar boze bui voorbij is. Op een dag verzinnen de dieren een list om de heks voor een tijdje het bos uit te krijgen. Deze list lukt en eindelijk kunnen ze nu rustig buiten lopen. Maar ze beginnen zich algauw te vervelen. Het is gewoon saai zonder heks…

verhalen van de boze heks - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Dat het echt om een boze heks gaat, wordt al heel snel duidelijk. Maar gelukkig blijkt later in het boek dat de heks toch ook zeker wel haar lieve kanten heeft. Ik vond de verhalen van de boze heks en alle dieren in het bos leuk om te lezen. De verhalen hebben soms een spannend moment, dan weer grappig of lief. Die afwisseling houdt het leuk om te lezen. De egel is wel een beetje een mopperkont, maar ach…dat heeft ook wel wat charme. Het lijkt me een leuk boek om voor te lezen in de middenbouw van de basisschool of voor kinderen in die leeftijd om zelf te lezen. Natuurlijk kan thuis voorlezen ook šŸ™‚ En extra leuk, de boze heks heeft haar eigen website.

verhalen van de boze heks

 

 

 

 

 

ā‚¬13,95

Share Button