Boekenbingo: Monkie – Dieter Schubert

Mijn 31e boek van de boekenbingo was een heel bijzonder boek. Een boek zonder tekst, dat is vreemd lezen.

Het verhaal
Een tekstloos prentenboekverhaal over de omzwervingen van knuffelaap Monkie, die na een val van de fiets bij allerlei dieren terecht komt, voordat hij weer veilig in de kinderarmen belandt waar hij thuishoort.

Monkie - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Het was best bijzonder om een boek te lezen zonder tekst, maar wat is het dan heerlijk om een eigen verhaal te verzinnen bij de platen. Het verhaal in het boek is mooi getekend en het is duidelijk wat voor avonturen Monkie allemaal beleeft. De platen van de ratten die Monkie meeslepen hun hol in gaven me echt een beetje de kriebels en de platen met de egels vond ik juist erg lief. Ik leefde echt mee met de arme knuffelaap en het jongetje dat hem verloren had. Gelukkig komt het uiteindelijk weer helemaal goed.

Monkie

Share Button