Recensie: Te gekke beroepen die echt bestaan

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’. Één van de thematitels is het boek ‘Te gekke beroepen die echt bestaan’. Deze titel staat in het rijtje boeken voor de middenbouw, maar leerlingen in de bovenbouw zullen het vast en zeker ook interessant vinden om te lezen over de bijzondere beroepen. Je kunt bijna niet geloven dat ze echt bestaan!

Tekst op de achterflap

Weet jij al wat je later worden wilt?

Je kunt bijvoorbeeld babysitter worden…voor luiaards. Of golfbalduiker, of bioscoopschermschoonmaker. En wist je dat professioneel slaper ook een echt beroep is?

In dit boek vind je nog veel meer bijzondere beroepen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, zoals treinduwer, dinostoffer en onderzeekok. Wie weet zit jouw droombaan er wel bij!

Lees hier meer informatie over dit boek.

Wat vindt juf Inger van het boek?

Door het lezen van de tekst op de achterflap was ik best nieuwsgierig geraakt naar welke bizarre beroepen ik allemaal in dit boek zou kunnen ontdekken.

Wat mij meteen positief verbaasde bij het openen van Te gekke beroepen die echt bestaan was de hoeveelheid tekst. Veel meer dan ik had verwacht en lastigere woorden worden gewoon gebruikt. Leerlingen die dit boek lezen, vergroten zeker hun woordenschat.

Het boek oogt wel druk. De afbeeldingen zijn groot en de tekst is wat mij betreft in een iets te klein lettertype afgedrukt.

Na een paar pagina’s begon ik te ontdekken dat er wel een goede structuur in het boek zit. De beroepen die op naast elkaar gelegen bladzijden worden besproken, passen qua thema altijd bij elkaar.

Door het lezen van dit boek heb ik beroepen leren kennen waarvan ik echt nog nooit had gehoord en beroepen leren kennen waar ik me eigenlijk niet van bewust was dat het een beroep was. Een boek waarmee je tijdens de kinderboekenweek zeker aan de slag kunt gaan en de leerlingen in je klas misschien wel op bijzondere ideeën brengt voor als de vraag wordt gesteld: ‘Wat wil je worden als je later groot bent?’.

Lesideeën bij het boek

De lesideeën bij dit boek zullen terug te vinden zijn in het themapakket over de Kinderboekenweek dat begin september online komt.

Het boek aanschaffen

Bekijk de andere thematitels.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Gottmer Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button