Robots knutselen

Vandaag hebben wij op school de Kinderboekenmaand afgesloten. Ik had ervoor gekozen om te werken rond het boek Botje van Janneke Schotveld en daarom waren er vandaag veel robots in onze klas te zien. De eerste robots die we maakten waren de robots van restmateriaal en aluminiumfolie.

Een aantal dagen voordat we zouden gaan knutselen had ik de leerlingen gevraagd om restmateriaal mee te nemen. De volgende dag was er al van alles in de klas verzameld. Zo hadden we doosjes, wc-rollen en kurken, maar ook pringlesbussen, schroeven en stickers die thuis toch niet meer werden gebruikt.

Tijdens het knutselen was het erg leuk om te zien hoe verschillend er gedacht werd door de leerlingen. Er waren grote verschillen te zien tussen de robots, letterlijk en figuurlijk. Verder waren leerlingen erg blij met materialen waarvan anderen juist blij waren dat ze het eindelijk kwijt konden. Na een uur knutselen waren de meeste leerlingen nog lang niet klaar dus heb ik de week erna tijd gemaakt om verder te gaan.

robots - juf Inger

Terwijl de leerlingen bezig waren, hoorde ik ze aan elkaar vertellen waarom ze bepaalde beslissingen maakten. Dit moest natuurlijk ook op de afsluiting te zien zijn voor de mensen die zouden komen kijken. Toen alle robots klaar waren, hebben we dan ook nog opgeschreven wat voor robots er waren gemaakt. Het was fijn om te zien dat mensen de beschrijvingen ook daadwerkelijk lazen vandaag. En nog leuker was dat kinderen hun ouders lieten zien dat ze het moesten lezen.

robots + beschrijving - juf Inger

Echt een geweldige opdracht om te doen met de klas! Ik heb volop genoten!

Follow Juf Inger’s board Robots: Handvaardigheid on Pinterest.

Share Button