Recensie: Rekenen voor je leven

Sommige boeken wil je graag lezen, maar eigenlijk durf je er niet aan te beginnen vanwege alle lovende recensies. Ik was een beetje bang dat Rekenen voor je leven zou tegenvallen en aangezien ik de boeken van Edward van de Vendel altijd wel 4 of 5 sterren waard vind, bleef ik het lezen maar uitstellen. Het gebeurt me namelijk regelmatig dat ik een boek waar iedereen fan van is niet zo FAN-TAS-TISCH vind. Maar toen kwam de Boekenbingo van 2022 en stond het boek op de lijst. Dat werd dus snel lezen!

Korte samenvatting

Wat gebeurt er als een klas de saaie sommen mag vervangen door rekenlessen die met hun eigen leven te maken hebben?

Groep zeven van de Rover Hoepsika-school komt in opstand tegen hun saaie rekenboek. De klas sluit een contract met hun juf en meester: dit jaar gaan ze rekenen met vragen die belangrijk zijn voor hun leven. Iedereen één vraag. Elke week één vraag. Die nieuwe rekenlessen zullen alles veranderen.

– Hoe win je alle spelletjes?
– Is plassen onder de douche echt goed voor het milieu?
– Zijn ijsjes overal en altijd even koud?
– Hoe word je rijk?

Lees alvast één verhaal in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?
rekenen voor je leven

Wauw! Rekenen voor je leven laat zien dat leren rekenen niet voor niets is. Rekenen heb je nodig! Ik denk dat dit boek er echt voor kan zorgen dat kinderen, maar ook volwassenen, op een andere manier naar rekenen gaan kijken.

Het boek is een geheel, maar de verhalen zijn ook goed apart te lezen. De verhalen lezen erg prettig en ondanks dat alles over rekenen gaat, is er toch veel afwisseling.

De illustraties van Floor de Goede passen perfect bij het boek en vullen de verhalen goed aan.

Een prachtig boek en zeker een aanrader voor basisscholen om aan te schaffen.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Nieuwezijds. Hartelijk dank!

Share Button