Recensie: Pablo Picasso (Little People, BIG DREAMS)

Series zijn verslavend! Dit geldt voor series op televisie, maar voor mij geldt ook zeker voor de serie Little People, BIG DREAMS. Iedere keer als er in de seizoensfolder van De Vier Windstreken een nieuwe vertaling wordt aangekondigd, doe ik klein vreugdedansje. Het tot nu toe laatste deel dat vertaald is, is Pablo Picasso. Gelukkig zag ik al dat er in het voorjaar van 2023 weer twee delen in het Nederlands verschijnen.

Korte samenvatting

Kleine Pablo leek geboren voor de kunst; het eerste woordje dat hij sprak was ‘potlood’. Op de kunstacademie leerde hij te schilderen in alle stijlen die er bestonden, maar al snel wilde hij een nieuwe, eigen stijl ontdekken. Het was niet altijd makkelijk voor hem en soms was hij zo arm dat hij zijn eigen schilderijen in de kachel moest verbranden om warm te blijven. Maar Pablo bleef geloven in zijn droom en gaf niet op. Zijn werk heeft de kunstwereld voor altijd veranderd.

Krijg alvast een goed beeld van het boek door het inkijkexemplaar te bekijken.

Wat vind ik van het boek?

De illustraties zijn misschien niet helemaal mijn ding, maar passen wel perfect bij dit boek. Bij Pablo Picasso denk je meteen aan kunst en de illustraties bij dit deel in de serie komen erg kunstzinnig op mij over.

In dit prentenboek weet Maria Isabel Sánchez Vegara perfect kort, maar krachtig te vertellen over het leven van Pablo Picasso. Ieder deel in deze serie ben ik weer verbaasd hoe de schrijfster dit voor elkaar krijgt.

Natuurlijk zullen er voor echte kenners bepaalde details missen, maar voor jonge kinderen is dit boek een prima kennismaking met Pablo Picasso.

Ik las het boek met veel plezier en ben blij mijn collectie weer wat completer te hebben. Met deze serie hoop ik mijn eigen kinderen over een paar jaar op een laagdrempelige manier deze bijzondere mensen te laten leren kennen.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Klik hier om de andere delen in de serie te zien.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank! 

Share Button