Reis mee! Leesmotivatie tijdens de kinderboekenweek 2019

Leuk dat je even langs komt hoppen op mijn blog tijdens de Kinderboekenweek bloghop 2019. Misschien ben je hier gestart of heb je eerst een bezoek gebracht aan Onderwijswereld-PO en kwam je zo hier terecht. Esther deelt op haar site een gratis download rondom begrijpend lezen en ze heeft ook een leuke winactie. Mocht je haar nog niet bezocht hebben, hop dan even terug.

Ik vind het in ieder geval tof dat je er bent en hoop dat je met de ideeën uit mijn blog ‘Reis mee! Leesmotivatie’ aan de slag kunt gaan. Lees vooral door tot het eind. Daar vind je de link naar de volgende blogger én een, vind ik, leuke gratis download om te gebruiken tijdens de Kinderboekenweek.

Reis mee! Leesmotivatie

Het allerbelangrijkste tijdens de kinderboekenweek is toch echt wel het lezen! Door alle leuke ideeën voor de tekenles, de Engelse les of zelfs de rekenles lijkt dit soms bijna vergeten te worden. Twee jaar geleden startte ik met mijn klas het jaarproject ‘de wereld rondlezen‘. Toen ik deze blog weer las, bracht met dat op een idee voor de kinderboekenweek. De kinderen lezen zelf de wereld rond. Ieder land dat ze tegenkomen in boek mogen ze kleuren op een wereldkaart. Dit kan bij sommige boeken erg hard gaan. Omdat het me echt om het lezen gaat, verbind ik hier verder geen opdracht aan vast. Wel vind ik het leuk dat ze op die manier, hopelijk, beseffen dat je in boeken op allerlei plaatsen kunt komen die je in werkelijkheid niet zo snel zult zien.

reis mee! leesmotivatie
Slingerlezen

Een ouder van school stuurde mij in de vakantie een foto van een vlag die ze bij de bibliotheek had gekregen met daarop ‘Slingerlezen’. Via Pinterest ontdekte ik nog meer ideeën met Slingerlezen en het leek me leuk om daarmee aan de slag te gaan met mijn groep. Al bijna had ik een stapel geprint, maar toen schoot het me te binnen dat dit natuurlijk goed te combineren was met de Kinderboekenweek.

Ik heb een aantal verschillende vlaggen gemaakt met daarop voertuigen die je in kunt kleuren. Hoe meer voertuigen je kleurt, hoe leuker je het boek vond. Verder vullen de leerlingen de titel en de schrijver van het boek in en kunnen ze er kort iets over opschrijven. Kort, want hoe meer tijd je besteed aan het invullen van de vlag, hoe minder tijd er is om weer lekker te gaan lezen.

De afbeeldingen voor de vlaggen zijn gemaakt door:

Car vector created by 3ab2ou – www.freepik.com

Gratis download

Interesse in de vlaggen voor het Slingerlezen in het thema Reis mee!? Klik dan snel op de link hieronder.

Download Slingerlezen Reis mee!

Klik hier voor al mijn andere materialen en blogs bij de Kinderboekenweek 2019!

Bloghop lekker door! Op naar juf Julie!

Juf Julie is nog vrij nieuw in onderwijsbloggersland en daarom kun je in haar blog eerst even lezen wie ze is en wat ze doet. Ze maakt mooie materialen en zeker voor leerkrachten in de onderbouw kan het verstandig zijn om haar goed in de gaten te houden. Voor de Kinderboekenweek 2019 heeft zij een gratis download gemaakt van het spel ‘Welke is het?’. Is dit spel voor jou onbekend? Gelukkig wordt het spel ook goed uitgelegd in haar blog. Veel leesplezier en hop daarna ook nog even lekker door naar juf Judith, juf Femke en Kinderboekenjuf. Een leuk rondje met mooie lesideeën en toffe materialen.

Share Button