Reis mee! Ideeën om de school te versieren

Op woensdag 2 oktober is de start van de Kinderboekenweek 2019. Het thema dit jaar is ‘Reis mee!’ en dat mag natuurlijk gezien worden in de school en in de lokalen. Maar hoe kun je nou de school versieren? Ik ben eens gaan zoeken online en kwam allerlei ideeën tegen voor de school of in de klas. Ideeën voor slingers, maar ook voor op de ramen en deuren. Al snel kreeg ik een aardige lijst en die deel ik natuurlijk graag. Ik heb echt al zin om aan de slag te gaan!

1. Reis mee in de leeshoek

De Kinderboekenweek draait natuurlijk om lezen. Hoe gaaf is dan deze leeshoek? Met een oude koffer, wat reisbenodigdheden en boeken over allerlei plaatsen in de wereld. Ik zie bijvoorbeeld de boeken over Boreas al staan in mijn klaslokaal.

2. Een wereldkaart

Natuurlijk kan een wereldkaart niet ontbreken in dit rijtje. Op Pinterest zag ik een mooi idee om plekken op de wereld te verbinden met boeken. Klik hier om het idee te zien.

3. Landkaarten op je prikbord

Op de website Clutter Free Classroom vond ik een stappenplan om je klaslokaal om te toveren tot een reisklas. Daarin las ik o.a. dat je als achtergrond op je prikbord oude kaarten kunt prikken. Dit oogt wel meteen wat drukker, maar voor alleen de Kinderboekenweek is het natuurlijk te doen.

Reis mee
4. Deur vol paspoorten

Al leuk voor het begin van het schooljaar. Je deur vol met paspoorten als welkom voor de leerlingen. Een tekst hierbij zou kunnen zijn: Het wordt een mooie reis in groep … .

5. Voertuigen reizen door de school

Een auto, vliegtuig of boot plak je ergens op de muur in de school en daarachter plak je de route hoe het voertuig is gevlogen. Een voorbeeld is hier te zien.

Lees ook: Ideeën voor het openen van de Kinderboekenweek 2018 (Deze ideeën zijn met een kleine verandering ook goed te gebruiken in 2019)

6. Vlaggenlijn van oude kaarten

Dit idee is leuk! Knip vlaggetjes uit oude kaarten, perforeer ze, touwtje erdoor en ophangen maar.

7. Kijk omhoog!

Hang aan het plafond niet alleen vlaggenlijnen, maar ook vliegtuigen, auto’s, boten of luchtballonnen. Een paar grote opblaasbare vliegtuigen of andere voertuigen vallen zeker goed op en het ziet er meteen leuk uit.

8. Wegwijzer in de school

Zet midden in de hal een grote wegwijzer met daarop bijvoorbeeld de landen die in de boeken voorkomen die voorgelezen worden of de landen waar de leerkrachten op vakantie zijn geweest met daarbij het juiste aantal kilometers vanaf de school

Meer ideeën nodig?

Op mijn Pinterestbord KBW 2019: Reis mee! zal ik de komende tijd nog meer ideeën verzamelen om de school te versieren voor de Kinderboekenweek.

Afbeelding in de afbeelding is van: Banner vector created by pch.vector – www.freepik.com

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button