Rebelse Katten – Kimberlie Hamilton

Een nieuw lid van het leesteam van juf Inger. Juf Margot heeft een eigen blog met vooral veel tips voor een georganiseerd klaslokaal.
Een recensie van juf Margot
Als echte kattengek is juf Inger bij mij aan het juiste adres om Rebelse Katten te lezen en te recenseren. Omdat er zoveel kattenboeken op de markt zijn ben ik steeds kritischer geworden of een boek vernieuwend genoeg is. En dat is dit boek zeker!

Rebelse Katten – Het verhaal

Rebelse katten van Kimberlie Hamilton is een informatieboek over heldhaftige katten en kattenmythen. Het boek bestaat uit 30 verschillende verhalen over echte katten. De verhalen gaan zowel over katten van vroeger, als over katten die nu nog steeds leven. Na ieder verhaal is er een informatief stuk te lezen over vergelijkbare katten. Zo zijn er bijvoorbeeld hoofdstukken over oorlogshelden, avonturiers en showkatten. Bij ieder verhaal tref je een andere tekening, gemaakt door maar liefst zeventien verschillende internationale illustratoren.

Al benieuwd naar de inhoud en de verschillende soorten illustraties? Kijk snel hier voor een inkijkexemplaar.

Rebelse Katten – Wat vindt juf Margot van het boek?

Nog nooit ben ik een informatieboek tegengekomen met alleen heldenverhalen en mythes over katten. Al deze verhalen waren nieuw voor mij en op iedere bladzijde leerde ik weer iets bij.


Het boek bestaat uit ruim 30 verhalen met daarnaast een mooie tekening. Geen enkele tekening is hetzelfde en je kan er lang naar kijken, door de mooie details en kleuren. Ook zijn de tekeningen groot genoeg om aan een klas met kinderen te laten zien. De verhalen zijn duidelijk geschreven en zijn prettig leesbaar als leesboek maar ook goed voor te lezen aan een groep. Voor een informatief boek is dit naar mijn mening uitzonderlijk want deze zijn meestal niet voorleeswaardig.

Naast de losse verhalen is er tussendoor ook informatie verzameld over andere katten die het bespreken waard zijn. Ik kan me voorstellen dat er door het verhaal over kattenhelden in de Tweede Wereldoorlog of het verhaal over een bijzondere straatkat mooie gesprekken kunnen ontstaan in de klas.

Het boek is te lezen door kinderen uit de bovenbouw maar kan vanaf groep 4 prima voorgelezen worden. Wees er wel alert op voor de jongere kinderen dat niet ieder verhaal een vrolijk eind heeft.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button