Pech Onderweg – Jozua Douglas & Tosca Menten (recensie)

Een boek van hét duo Jozua en Tosca kon ik natuurlijk niet weigeren om te willen ontvangen voor een recensie. Beide schrijven ze geweldige boeken dus samen als die twee samen een verhalenbundel schrijven, moet dat wel leesplezier opleveren. Het was niet alleen leesplezier wat het boek Pech Onderweg mij bezorgde. Lees mijn recensie maar snel als je nieuwsgierig bent geworden.

Pech Onderweg – Het verhaal

Pech onderweg is een supergrappige verhalenbundel van schrijversduo De Gouden Grijns: Kinderjurywinnaars Jozua Douglas en Tosca Menten. Met zwart-wit illustraties van Geert Gratama.

Lees ook: Ufo-Alarm – Jozua Douglas

Een tijdmachine reist onbedoeld naar de dinosaurustijd, een duikbootje valt ten prooi aan een woest wezen en een spookkarretje neemt per ongeluk de verkeerde afslag in een spookhuis. De verhalen worden afgewisseld met grappige rijmpjes, limericks, reistips en nieuwe spreuken en wijsheden.
Past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Pech Onderweg – Wat vind ik van het boek?

Het klopt dat dit boek grappig is. Een enkele heb ik zelfs hardop zitten lachen en werd ik raar aangekeken door de man des huizes. Vooral de rijmpjes lieten mij grinniken. Meteen de eerste over het konijn was al raak en ook die over een zus of over de juf vond ik supergrappig. Ze zijn ook echt fantastisch als afwisseling.

Het klopt ook dat je aan dit boek veel leesplezier kunt beleven. De verhalen lezen lekker vlot. Ieder verhaal is op zijn eigen manier uniek en qua lengte prima om voor te lezen aan de klas.

Wat ik even gemist had, is dat dit boek ook echt spannend is. Ik was al geen fan van spookhuizen, maar na het lezen van één van de verhalen in dit boek zul je mij helemaal niet meer in een spookhuis krijgen. Brrr!

Al met al een prima boek voor de Kinderboekenweek 2019, maar ook zeker nog voor daarna. Door het spannende element niet geschikt voor iedere groep 5, maar over het algemeen is dit een fijn boek voor de middenbouw.

Kopen?

Tot eind oktober is dit boek slechts €7,99 i.p.v. €13,99. Twijfel dus niet te lang als je denkt dat je het wilt kopen.

Pech Onderweg – Lesideeën
  • In het boek staan veel grappige rijmpjes. Laat de leerlingen zelf zo’n rijmpje bedenken.
  • Kunnen de leerlingen ook een spannend feit vinden over een bijzondere reis die ooit gemaakt is? Net zoals het verhaal over de reis naar de maan. En kunnen ze daar dan zelf een verhaal over schrijven?
  • Laat de leerlingen een vliegend object verzinnen om de wedstrijd mee te winnen van het verhaal over het tapijt en de ballonnen.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button