Recensie: Mega & Mini

Sommige boeken vallen niet te negeren, omdat de kaft meteen al je aandacht trekt. Ondanks dat ik nog genoeg boeken had liggen, vroeg ik toch een recensie-exemplaar aan van Mega & Mini. De giraffe keek me gewoon zo lief aan dat ik het boek niet kon negeren. Verder had ik wel weer eens zin in een inforrmatieboek. Verhalen zijn geweldig en van gedichten kan ik genieten, maar van het lezen van feiten kan ik ook echt blij worden. Heerlijk om dingen te leren!

Korte samenvatting

Wist je dat er tropische bloemen zijn zo groot dat je erin kunt zitten? Hoe lang waren de tanden van een dinosaurus eigenlijk? En hoe ziet zand er uit wanneer je het vergroot? Mega en mini laat adembenemende natuur zien. Alle illustraties zijn op ware grootte of ingezoomd voor extra detail. De fascinerende illustraties worden afgewisseld met boeiende informatie, maatvergelijkingen en allerlei leuke weetjes en feiten.

Duik alvast in de eerste drie hoofdstukken van dit boek in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Heel eerlijk was het boek anders dan ik had verwacht. Ik moest echt even wennen aan de afwisseling tussen allerlei facetten uit de natuur. Het ging niet alleen over dieren en planten, maar over nog veel meer en soms ging dat voor mijn gevoel een beetje onlogisch qua volgorde.

Door het lezen van Mega & Mini leer je ontzettend veel. Ik heb daardoor wel wat langer over het boek gedaan dan verwacht, omdat mijn hoofd anders over leek te lopen door de hoeveelheid informatie.

Na een aantal hoofdstukken begon ik te wennen aan de afwisseling. Doordat ik het boek opzij durfde te leggen als ik even genoeg informatie had gelezen, begon ik het boek eigenlijk steeds leuker te vinden.

Het meest geweldige aan dit boek zijn de illustraties. Soms vergroot en soms verkleint, maar heel vaak op ware grootte. Onwijs indrukwekkend! Regelmatig heb ik mijn hand op een bladzijde gelegd om de afbeelding te kunnen vergelijken qua verhoudingen. Wat zijn sommige dingen in de natuur bizar klein en andere weer bijzonder groot.

Voor kinderen die dol zijn op feitjes is dit boek een echte aanrader. Als ouder of leerkracht moet je je dan wel voorbereiden op een kind dat waarschijnlijk deze ontdekkingen met je wil delen.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het boek bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Fontaine Uitgevers. Hartelijk dank!

Share Button