Leerkrachtscheurkalender 2021

Wauw! De leerkrachtscheurkalender 2020 was gewoon compleet uitverkocht nog voordat mensen deze konden vragen voor Sinterklaas en Kerst. Dit hadden juf Maike en ik echt niet verwacht! We hoopten daarom dat we voor 2021 weer aan de slag mochten gaan en gelukkig vond uitgeverij Pica dat een goed plan. Maar de leerkrachtscheurkalender 2021 moet natuurlijk wel anders, en beter, zijn. Ik denk dat ons dat gaat lukken. In deze blog geef ik alvast een klein kijkje in de veranderingen en wat ik daar zo goed aan vind.

Leerkrachtscheurkalender 2021 – Gastauteurs

Zijn Maike en ik bij de eerste versie echt alleen maar zelf bezig geweest om de inhoud te verzamelen, voor 2021 kregen wij hulp van vijf gastauteurs. En ook echt vijf gastauteurs die we heel bewust uitgezocht hebben. We hadden namelijk al goede ideeën voor onze nieuwe inhoud en daar moesten de gevraagde auteurs wel bij aansluiten. Verder waren we een beetje ‘bang’ voor een te vrouwelijke agenda dus mannelijke input was zeker van belang. Uiteindelijk kwamen we op het volgende rijtje:

– Bertus Meijer – Onderwijsenzo
– Anton Horeweg – Gedragsproblemen in de klas
– Judith Jansen-Vermeulen – Juf Judith
– Linda Willemsen – Klas van juf Linda
– Ingrid Rijnbout-Evers – Kinderboekenjuf.nl 

leerkrachtscheurkalender 2021

De gastauteurs hebben ondertussen hun bijdrage aangeleverd en ik werd er erg blij van toen ik het in de kalender mocht gaan plannen. Het sluit goed aan bij waar zij voor staan met hun website en/of boeken en past echt bij de inhoud die wij voor ogen hebben.

Wil je de scheurkalender 2021 vast bestellen? Klik hier.

Leerkrachtscheurkalender 2021 – De inhoud

Tijdens het gebruiken van de leerkrachtscheurkalender 2020 waren er pagina’s waar ik veel blijer van werd dan van andere pagina’s. Maike en ik zaten wat dat betreft aardig op één lijn wat we anders wilden voor 2021.

Het is en blijft een scheurkalender dus de inhoud op de pagina’s moet niet te lang zijn. Verder merkten we dat humor een welkome afwisseling is tussen de wat serieuzere pagina’s. Zelf heb ik echt een voorkeur voor de pagina’s met praktische tips. Tips die we zelf bedacht hebben op het gebied van werkdruk over bijvoorbeeld hoe je met je werkmail om kunt gaan, maar ook quotes uit boeken die je laten nadenken.

Op dit moment zijn we druk bezig met het vullen van de pagina’s. Qua inhoud zijn we dus echt aan de slag gegaan met onderwerpen als werkdrukverlichting, goed plannen, humor en quotes. Maar er is op een enkele pagina na compleet geen overlap met de inhoud 2020. Sommige dingen zijn gewoon te goed om niet te herhalen en ja, ook voor leerkrachten is herhaling belangrijk.

Hopelijk wil jij ook in 2021 je werkdruk wegscheuren! Je kunt al een bestelling plaatsen bij Uitgeverij Pica.

Lees meer over de scheurkalender 2020 en 2021
Leerkracht Scheurkalender

Share Button