Kleuteruniversiteit Inspiratiedag Arnhem

Mijn project voor Kleuteruniversiteit is helaas nog steeds niet af, was en ben even heel druk met school, maar toch mocht ik ook dit keer weer bij een inspiratiedag zijn om te helpen en om zelf wat workshops te volgen. De dag begon voor mij zeer slecht en ik was dan ook pas negenen in Arnhem, maar daar werd mijn dag snel een stuk leuker. Omdat Kleuteruniversiteit gisteren precies een jaar bestond had ik een cadeautje meegenomen voor de jarige bedenkster van dit geweldige project; Sanne, van jufsanne.com.

Wie jarig is trakteert en dat is gisteren zeker gebeurd. Alle deelnemers aan de inspiratiedag krijgen bij binnenkomst altijd een map met o.a. een schrijfblokje en een pen. In een van deze mappen zat dit keer een ronde sticker aan de binnenkant en degene met deze map mocht een boek uitzoeken bij Leesvink. Net als op de inspiratiedag in Pijnacker was Merel de Vink, van Leesvink, nu weer aanwezig met een kraam vol mooie boeken.

kleuteruniversiteit inspiratiedag arnhem - juf Inger

Ik mocht in Arnhem twee workshops bijwonen. De eerste workshop werd gegeven door Marcel Schmeier, onderwijsgek.nl, en ging over begrijpend luisteren. Na een stuk theorie over begrijpend luisteren en het verschil tussen voorlezen, interactief voorlezen en begrijpend luisteren, ging Marcel een les voordoen. Hij liet goed zien hoe je als leerkracht een les begrijpend luisteren kunt geven aan de hand van een prentenboek. Een van de belangrijkste dingen die ik uit deze workshop meeneem naar mijn lessen is het kiezen van een vaste plek in de klas waarop je als leerkracht gaat staan tijdens het modellen, hardop denken, tijdens een les.

Sanne - Marcel

De tweede workshop die ik bijgewoond heb, was die van Sanne. Deze workshop ging over low budget Engels. Ik merk dat ik mijn groep 3b4b5b echt even nieuwe inspiratie nodig heb voor de lessen Engels en dan met name voor groep 3 en 4. De workshop van Sanne heeft me deze inspiratie gegeven. Ik denk dat alle leerkrachten die deze workshop bijgewoond hebben maandag meteen aan de slag gegaan zijn met meer Engels in de groep. Sanne legde goed uit hoe je op een gemakkelijke manier meer aandacht kunt besteden aan Engels in de klas en hoe je de materialen die je hebt daarbij kunt gebruiken.

Mocht je naar de inspiratiedag in Amsterdam, al uitverkocht, of Zwolle gaan dan zijn deze workshops zeker aanraders. Maar dat waren de workshops die ik Pijnacker mocht volgen ook al, de keuze is reuze!

Na een heerlijke lunch was het tijd voor de derde ronde workshops. Tijdens die ronde heb ik samen met Petra, @petramoedt, de goodiebags klaargezet en gekeken hoe Gertie Jaquet ter plekke een prachtige tekening van Haas maakte.
De inspiratiedag eindigde met een lezing door Annemarie Bon en Gertie Jaquet. Zij zijn bij mij vooral bekend door de boeken over Haas en hun lezing ging daar ook grotendeels over. Terwijl Annemarie vertelde, maakte Gertie een aantal prachtige tekeningen. Samen zongen ze nog een lied over Haas en de andere dieren die in de boeken voorkomen.

Annemarie Bon & Gertie Jaquet

Na deze lezing was de inspiratiedag nog niet helemaal voorbij. Sanne had nog wat uit te delen, namelijk de Golden Goodiebag. De winnaar van deze tas kreeg o.a. een stempel gemaakt door Gertie en een van de tekeningen die die middag gemaakt waren. Een feestelijk einde van een inspirerende dag.

Share Button