Boekenbingo: De regels van drie – Marjolijn Hof

Het eerste boek dat ik gelezen heb van Marjolijn Hof en het 18e boek van de Boekenbingo. Op de site van Querido is te lezen dat Marjolijn het boek schreef terwijl ze in een houten huis aan de IJslandse kust zat met uitzicht op de bergen. Ik denk dat dat dezelfde bergen moeten zijn als de ze beschrijft in het boek.

Het verhaal
Twan en zijn tweelingzus Linde reizen met hun moeder en oma naar IJsland. Ze gaan naar Twans overgrootvader, opi Kas, die daar helemaal alleen woont. Opi Kas kan niet goed meer voor zichzelf zorgen en hij moet mee terug naar Nederland. Maar opi Kas denkt hier heel anders over. Hij heeft een ontsnappingsplan bedacht en vraagt of Twan hem wil helpen. Gelukkig heeft Twan een survivalhandboek meegenomen. Twan twijfelt. Wat moet hij doen? Opi Kas helpen of het geheime plan verraden?

de regels van drie - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
 Wat ik sterk in het boek vind is de boodschap over sterven die in het boek verwerkt zit. Opi Kas die ouder wordt  en ‘op’ is, maar de oma en moeder van Twan heb een ander ideeover hoe opa de laatste dagen van zijn leven moet meemaken dan opa zelf. En opa’s idee is best bijzonder, maar toch ook wel erg mooi. Twan, en later in het boek ook Linde, worden meegenomen in dit plan van opi en op de weg hiernaartoe leren ze opi Kas steeds beter kennen.
Wat me verder aanspreekt in het boek is de band tussen Twan en zijn tweelingzus Linde. Heel hecht, maar doordat ze ouder worden verandert deze en blijft ergens toch ook hetzelfde. Een leuk boek om te lezen, maar ik vind dat er mooiere boeken op de lijst staan.

de regels van drie

 

 

 

 

€13,95

Share Button