Boekenbingo: Bij ons in de straat – Koos Meinderts

Eigenlijk zou het volgende boek hier moeten zijn Oorlog zonder vrienden, maar tussendoor heb ik het prentenboek Bij ons in de straat gelezen. Zo werd dit het negentiende boek dat ik door kon strepen op mijn bingokaart.

Het verhaal
Bij ons in de straat
van nummer 1 tot nummer 10
wonen hele rare mensen.
Kom, dan laat ik ze je zien!

bij ons in de straat - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Op de voorkant van het boek zie je al een aantal van de bijzondere huizen uit de straat en aan de binnenkant van de kaft is de hele straat te bewonderen. Een straat vol bijzondere huizen waardoor ik wel benieuwd werd naar wat voor bewoners Koos Meinderts bedacht had.
Bij nummer 1 begint het al leuk met de heel voorname Dikke Dame. Elk huis past ook echt bij de bewoner, maar het zijn niet zomaar huizen. Ik vind de woonwagen van Mooie Molly erg mooi ­čśë en het huis van Cowboy Henkie vind ik echt een van de toppers in het boek. De deuren vind ik hier echt een leuk detail.
Een mooi boek waarin veel valt te ontdekken op de mooie platen en waarbij de platen de tekst tot leven brengen.

bij ons in de straat - juf Inger

 

 

 

 

ÔéČ10,00

Share Button