Boekenbingo: Robin en God – Sjoerd Kuyper

Robin is een nieuwsgierige kleuter die veel vragen stelt. Het boek Robin en God van Sjoerd Kuyper heeft de Gouden Griffel gewonnen en ik begrijp wel waarom. De teksten in het boek zijn prachtig geschreven en de korte hoofdstukken maken het een geweldig voorleesboek. Belangrijk om te weten is dat het een niet-christelijk boek is en dat de vader van Robin erg duidelijk is in het niet geloven in God.

Het verhaal
Op een mooie winteravond staat Robin voor het raam. Hij ziet een ster die groter en helderder is dan alle andere sterren en opeens weet hij: daar woont God. Hij weet het heel zeker. Mama en papa geloven niet in God. Dat is lastig. gelukkig logeert opa bij Robin. Opa gelooft wel in God en hij weet er vrij veel van. ‘Dus,’ zegt Robin, ‘dus… God is niet gevaarlijk?’ ‘Welnee,’ zegt opa. ‘Een leeuw, die is gevaarlijk.’ Robin zucht heel diep. Hij vindt het fijn dat God niet gevaarlijk is. Opa zucht ook heel diep. ‘Dat was een moeilijk gesprek,’ zegt hij. ‘Maar je hebt het goed gedaan, opa,’ zegt Robin. ‘Dank je,’ zegt opa.

robin en god - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
De nieuwsgierige vragen van Robin hebben me tijdens het lezen van dit boek meerdere keren laten glimlachen. Robin stelt vragen die menig volwassene ook wel wil stellen, maar dat niet doet. Sjoerd Kuyper durft met zijn boek deze vragen te stellen en er ook antwoord op te geven. Een mooi stuk in het boek vind ik als Robin vragen stelt over hoe het kan dat God iedereen kan horen en of hij weleens antwoord geeft. Ook de manier waarop het kerstverhaal in dit boek beschreven is, deed mij plezier. De tekeningen in het boek vond ik erg mooi en goed bij de teksten passen. Vooral de tekening van de kerstboom vond ik prachtig. Een mooi boek om voor te lezen, maar wel een boek dat je als volwassenen eerst zelf gelezen moet hebben.

Het boek is via bol.com niet meer apart verkrijgbaar, maar zit wel in de bundel De grote Robin.

de grote robin

 

 

 

 

€19,95

Share Button