Boekenfeestje 2015

Een aantal jaren geleden organiseerden Marianne Busser en Ron Schröder een juffenfeestje. Met één van mijn juffenvriendinnetjes ben ik toen naar theater De Fransche School in Culemborg gegaan om mee te feesten. Dit was een erg leuke middag, maar toch heb ik de boekenfeestje de jaren daarna overgeslagen. Ik vond dat andere juffen (en natuurlijk meesters en wie het nog meer leuk vindt) eerst mochten. Maar dit jaar had ik mezelf toch weer opgegeven en zo vertrok ik op 1 maart, dit keer met mijn moeder, naar het theater.

Het feestje begon niet echt goed. Om 14:00 zou de middag beginnen, maar om 14:10 waren de deuren naar de zaal nog niet open. Uiteindelijk mochten we om 14:30 naar binnen en al snel maakte het enthousiasme van Marianne het wat lange wachten weer aardig goed. Het werd een gezellige middag met allerlei mooie momenten.

Marianne BusserMarianne heeft met ons gerijmd en gezongen, de zaal was zo goed dat ze zelf even in de war raakte, en ze heeft prachtig voorgelezen uit een aantal boeken.

Ik vond het mooi om ze te zien hoe leuk ze hun eigen verhalen vindt. Soms moest ze al zo lachen voordat ze begon dat je wel zeker wist dat het een leuk stukje moest zijn.

Voor diverse mensen hadden Ron en Marianne verrassingen voorbereid. Zo kreeg Jessie Kuup, helaas was ze niet aanwezig, een doos stiften en een mooi ingelijste kleurplaat. Zij kiest altijd de winnaars uit van de maandelijkse kleurwedstrijd. Voor Ingrid ter Koele, illustrator van de winkeltjesboeken, hadden Ron en Marianne een prachtig boeket met kwasten en voor Dagmar Stam kwam een bijzondere gast langs die een presentatie gaf over haar tekeningen waar toch altijd een essentieel detail wordt weggelaten. Wat was dat een ontzettend grappig moment tijdens het boekenfeest.

gouden envelopje

Een boekenfeest zou natuurlijk geen boekenfeest zijn zonder boeken. Bij binnenkomst had iedereen een gouden envelopje gekregen met daarin drie kaartjes. In mijn envelopje zat onder andere een oranje kaartje met daarop een 4. Met dit oranje kaartje won ik het boek ‘Het Dierenwinkeltje‘. Ik schrok wel even, maar natuurlijk erg leuk om met een gewonnen boek en Hawaï ketting naar huis te gaan. Ook met de andere kaartjes werden prijzen gewonnen door verschillende mensen, maar dat was niet het enige dat er uitgedeeld werd aan boeken.
Zoals waarschijnlijk iedereen wel weet zijn er begin dit jaar in Uden twee basisscholen afgebrand. Een juf van één van deze scholen had Marianne en Ron een brief geschreven over deze ramp met de vraag of zij misschien konden helpen. Dat is afgelopen zondag wel gebeurd! Er waren 7 juffen aanwezig van de scholen en ieder kregen zij een tas vol boeken van Marianne en Ron en een boek van Jacques Vriens. De juffen waren hier erg blij mee, maar er was nog meer. Van een organisatie Veldboeket Lektuur kregen beide scholen een meter boeken als start voor een nieuwe schoolbibliotheek. Erg mooi dat Marianne en Ron dit geregeld hebben voor deze juffen en scholen.

20150301_153008

Aan het eind van het feest was er de mogelijkheid om boeken te kopen en deze te laten signeren. Niet alleen door Marianne en Ron, maar ook door de aanwezige illustratoren. Ik heb alvast verjaardagscadeautjes gekocht voor mijn kleine vriendinnetjes en heb die boeken en mijn gewonnen boek laten signeren door Marianne & Ron, door Dagmar Stam en door Ingrid ter Koele. Ook al had Marianne gezegd dat Dagmar maar een tekeningetje per persoon mocht maken, was Dagmar gelukkig zo lief om in beide cadeautjes iets moois te tekenen. Nu maar hopen dat mijn vriendinnetjes het een leuk boek vinden en het hun hele leven gaan bewaren 😉
Bij de uitgang nog een goed gevulde goodiebag gekregen en toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Bedankt voor deze leuke middag Marianne en Ron, wie weet tot een volgende keer.

 

Share Button