Kleuteruniversiteit Inspiratiedag Amsterdam

Zaterdag 18 april mocht ik weer bij een inspiratiedag zijn van de Kleuteruniversiteit en ook deze keer ben ik weer bomvol inspiratie naar huis gegaan. IMG_20150418_092137

De dag begon voor mij al vroeg, maar alleen al het uitzicht vanaf de parkeerplaats bij daltonschool de Kleine Kapitein maakte dat dat helemaal niet erg was. Stiekem ben ik best een beetje jaloers op de leerkrachten die op deze school mogen werken met dit mooie uitzicht.

kleuteruniversiteit inspiratiedag amsterdamNa de opening door Sanne was het tijd voor de workshops. Deze inspiratiedag heb ik slechts één workshop bijgewoond. Net als in Pijnacker ging ik gezellig met juf Maike op zoek naar een interessante workshop om bij te wonen en zo kwamen we terecht bij Mies van Hout. Mies gaf de workshop ‘Emoties op papier’ waarbij we zelf ook vissen met gevoelmoesten tekenen. Een van de ideeën bij haar boek Vrolijk. Een erg leuk idee om ook in de klas te doen. Mijn vis is best leuk geworden, maar ik heb tijdens de workshop echt erg mooie resultaten gezien.20150418_104310

Tijdens de overige workshoprondes heb ik gezellig met mijn collega’s van Kleuteruniversiteit bijgekletst, geholpen met het klaarzetten van de lunch, heel veel leuke boeken gezien bij Merel Vink van Leesvink en er natuurlijk ook één gekocht. Ook ben ik op de foto gegaan met mijn eigen project, wat gaaf om te zien hoe het uiteindelijk geworden is.

Juf Inger & Gewonnen
Nu ik voor de derde keer aanwezig was, kon ik eindelijk mensen echt goed helpen bij het zoeken naar een project bij een thema, hen duidelijk informeren over hoe Kleuteruniversiteit werkt, Bianca van Lespakket schreef daar een bericht over, en op die manier nog maar genieten van hoe leuk zo’n inspiratiedag is.

Deze inspiratiedag kwamen Ingrid en Dieter Schubert de dag afsluiten met een lezing. Wat een fantastische mensen zijn dat. Ze vertelden ontzettend leuk over hun boeken en hoe ze deze geschreven hebben. Ik vond het leuk om te horen hoe ze bepaalde dieren kenmerken hadden gegeven door ze te laten lijken op een beroemdheid.

lezing Ingrid en Dieter Schubert - juf Inger

Met zoveel schrijvers en illustratoren, want ook Charlotte Dematons was er gisteren nog even bij, moest ik natuurlijk nog wel een boek laten signeren. Bij Leesvink had ik het boek Vrolijk van Mies van Hout gekocht. Bedankt voor de geweldige vis Mies, volgens mij laat de vis goed mijn emotie van gisteren zien.

Mies van Hout - juf Inger

Op naar de volgende inspiratiedag! Zwolle moet ik helaas overslaan, maar volgend schooljaar hoop ik er in Den Haag weer bij te zijn.

Share Button