Één van de stands die ik bezocht op de NOT2019 was de stand van Het Kleine Avontuur. Bij deze stand kwam ik langs, omdat ik daar iets moest halen voor mijn zusje van de site Tips voor de Kinderopvang. Het was echter erg druk bij de stand en daarom had ik de tijd om even goed rond te kijken. Mijn blik viel al snel op een kleurrijk blikje met daarop Kleine Avonturen – Spel voor groepen. Naast de stapel dichte blikken lag een inkijkexemplaar en van wat ik daar zag werd ik erg vrolijk.

Kleine Avonturen – De inhoud

Dit blik bevat 44 spelkaarten met leuke spelactiviteiten die met weinig voorbereiding makkelijk zijn uit te voeren. In het blik vind je een uitleg en twee boodschappenlijstjes. Op deze lijstjes vind je al het materiaal dat je nodig hebt om alle 44 spellen te kunnen spelen. Een aantal van de spellen heb ik uitgekozen om te spelen tijdens ons schoolkamp. Daarvoor had ik bijvoorbeeld twee witte shirts nodig, geleend van manlief, ballonnen, plastic bekertjes en plakband. Materiaal dat ik allemaal vrij gemakkelijk te regelen vond.

Kleine Avonturen – Mijn ervaring

Bij het bekijken van alle 44 kaarten vielen me al snel de leuke namen op van de opdrachten. Voorbeelden zijn: Sinaasappeldans, T-shirtstrijd, Vuurspuwers en Mega Mummies. Dat soort namen maken dat je gewoon wilt weten wat voor spel het dan eigenlijk is.

Er waren er wel een aantal opdrachten die voor mij meteen afvielen. Deze vind ik niet handig om te spelen met een schoolklas, omdat er veel materiaal voor nodig is of omdat ik mijn groep er te groot voor vind.

De grote meerderheid van de kaarten bleef echter over. Op schoolkamp hebben we dus al een aantal opdrachten uitgeprobeerd. De meeste opdrachten gingen prima en soms moest er iets aangepast worden. Zo werkte het spel Pingpongschieters veel beter toen ik twee plastic bekertjes over elkaar deed. Één bekertje is niet sterk genoeg voor deze opdracht. Dit soort kleine aanpassingen vind ik geen probleem, omdat je er geen extra materiaal voor nodig hebt.

Lees ook: 10 ideeën om te werken aan groepsvorming

Waar ik meteen dit blikje vol opdrachten geschikt voor vond is de start van het schooljaar. Tijdens de Gouden weken is het werken aan groepsvorming verschrikkelijk belangrijk en de spellen uit dit blikje zijn daar mijns inziens zeer geschikt voor. Bij veel spellen gaat het echt om het plezier als groep. Natuurlijk zit er ook wel een beetje competitie in, maar dat is wat mij betreft geen belemmering.

Kleine Avonturen – Winactie

Van Het Kleine Avontuur mag ik twee blikjes weggeven van Kleine Avonturen – Spel voor groepen.
Wil jij volgend schooljaar graag met Kleine Avonturen – Spel voor groepen aan de slag om te werken aan groepsvorming? Doe dan snel mee met de winactie. Reageer onder dit bericht aan welke groep jij volgend schooljaar les mag geven. Weet je dit nog niet of mag je dit nog niet delen? Laat me dan weten welk spel jij hebt gespeeld om te werken aan groepsvorming het afgelopen schooljaar.

Deze winactie duurt tot 21 mei 20:00 uur. De winnaars zal ik later die week een persoonlijk bericht sturen dat ze hebben gewonnen. Zorg er daarom voor dat je een correct mailadres doorgeeft.

De winnaars zijn Patricia en Charlotte. Gefeliciteerd! Jullie hebben van mij een mail ontvangen.

Kleine Avonturen – Kortingscode

Helaas niet gewonnen of wil je Kleine Avonturen – Spel voor groepen sowieso hebben? Met de kortingscode FEEST2019 kun je tot 1 juli dit product voor €10,00 i.p.v. €12,95 kopen in de webshop van Het Kleine Avontuur.

Share Button

34 Comments on Kleine Avonturen – Spel voor groepen

 1. Lijkt me heel leuk om in mijn groep te gebruiken. Groep 4 met heel veel energie?

 2. Volgend schooljaar in ieder geval in de middenbouw. Op mijn ambulante dag doe ik vanaf groep 3 de plusklas en neem ik ook soms klassen van collega’s voor een dagdeel of uurtje over,zodat zij aan hun specialisatie kunnen werken.

 3. Volgend jaar mijn 2e jaar als juf in groep 6! En ik kijk er nu al naar uit om allemaal leuke spellen te doen. Op de site al een spel gezien met scheerschuim en propjes gooien. Heerlijk, lekker gek!

 4. Super leuke actie.
  Weet nog niet welke groep ik volgens jaar krijg, maar zeer waarschijnlijk krijg ik voor de vakantie nog een nieuwe lening en zal ik zeker nog groepjes vormende spelletjes gaan (blijven) doen.
  Fruitmand, stilte bal en hoo-chi-wah zijn favoriet in mijn groep.
  Maar ook enthousiast/ nieuwsgierig naar nieuwe spellen

 5. Wat tof, zo’n blikje! Spreekt toch nèt iets meer aan dan een boek op de 1 of andere manier. En de namen van de spellen klinken inderdaad erg leuk!! Een spel wat mijn groep van dit jaar altijd weer leuk vindt is levend kwartet.

 6. Leuke winactie!
  Lijkt me fantastisch om volgend jaar in mijn nieuwe klas uit te proberen!

 7. Ik ga volgend jaar naar de bovenbouw. Daar zou ik deze zeker kunnen gebruiken. Welke groep kan ik nog even niet delen.

 8. Bij ons is het formatieplaatje nog niet helemaal rond. Ik denk dat ik in de middenbouw kom.
  Aan het begin van het jaar en nu nog af en toe doe ik veel oefeningen uit:
  “Aan de Slag met: Groepsvorming!”
  108 Werkvormen om van een klas een TOP-Groep te maken.
  Dit e-book kan je gratis downloaden op http://www.klassenkracht.nl
  Een echte aanrader!
  Ik zou het spelletjes blikje graag willen winnen om nog meer groepsvormende activiteiten met mijn klas te doen en natuurlijk plezier met mijn groep te beleven.

 9. Ik mag weer, vol enthousiasme, de kids uit groep 8 prikkelen om wederom het best uit zichzelf te halen. Hoe leuk om dat, naast de boeken, te doen met deze kaarten. Tijdens de eerste gouden weken , maar ook de rest van het jaar!

 10. Volgend schooljaar mag ik weer in de bovenbouw werken. Wat is het fijn om in de eerste weken met elkaar te werken aan het groepsgevoel, de groepsvorming. En ik zal heerlijk zijn: ik kan daar best tips voor gebruiken. Deze kaartjes zijn dan ook een mooie aanvulling op mijn repertoire.

  • Een populair spel bij mij in groep 5 was het sneeuwbal spel. Naam op een papoertje zetten en een propje van maken en door de klas gooien. Een propje oprapen en er een complimentje op schrijven. Dit een paar keer herhalen. Sommige kinderen hebben dat blaadje wekenlang bewaard.

 11. Volgend jaar mag ik groep 5 lesgeven. Een groep die een goede start zeker kunnen gebruiken. Het lijkt me super leuk om hiermee aan de slag te gaan!

 12. Ik weet helaas nog niet welke groep ik volgend jaar krijg. Onze formatie is altijd pas in de laatste schoolweek rond vanwege de late afgifte van toelaatbaarheidsverklaringen. Op het SBO zijn de groepsvormende activiteiten altijd super belangrijk en die doen we veel, dus nieuwe input is altijd leuk! Mijn favoriet? Het doorgeven van hoepels in een kring met de handen vast. Zo moeilijk voor SBO’ers en dus ook zo tof als het toch lukt door goed samen te werken.

 13. Wauw wat een leuke actie.
  Volgend jaar krijg ik een bovenbouw groep. Dit jaar een 6/7 combi. Op 3,4 en 5 juni gaan we op kamp. Graag zou ik de spellen dan uittesten. Voor de gouden weken maak ik veel gebruik van de rots en water spelletjes. Hoepel op spel, stop tikkertje, pingpong blazen etc

 14. Leuk voor groep 5! En een leuk verjaardagscadeautje aangezien ik woensdag 30 wordt ?

 15. Ah dat zou ik heel graag willen winnen, ik werk op school met een groep kinderen van groep 5 t/m 8 bij elkaar uit verschillende klassen. Groepsvorming is dan ook erg belangrijk!

 16. Dit lijkt me super leuk voor mijn groep 6/7/8 waarvan 6 er nieuw bij komt en we krijgen ook nog twee nieuwe leerlingen in de klas.

 17. Ik zou het blik meegeven aan mijn huidige groep. Twee weken geleden gestart met Rots & Water en ik zie een hele andere groepsdynamiek ontstaan. Ik gun het ze om volgend jaar, direct bij de start, te kunnen startten met het bouwen aan een goede groepssfeer.

 18. Het klinkt superleuk! Ideaal voor mijn nieuwe aanstaande groep 8, die wel een uitdaging gaat worden qua groepsvorming.

 19. Volgend jaar een groep 8 met veel uitdaging. Groepsvormende activiteiten als deze zijn daarbij erg welkom!

 20. Wat super leuk ik weet helaas nog niet wat ik volgend jaar te doen krijg.

  Dit jaar heb ik tijdens de gouden weken veel spellen gedaan uit het energizer boek en met de methode de vreedzame school

  Maar welke groep ik ook krijg het is altijd leuk om dit materiaal tree hebben
  Dit jaar heb ik een super beweeglijke groep 4 -5 dus dagelijks staan beweegspellen op het rooster

 21. Ik geef dan les aan de ondersteuningsgroep in het SBO. Dit zijn leerlingen uit groep 5 t/m 8. Het zijn leerlingen die deze groep als stamgroep hebben (SO), maar ook leerlingen die tijdelijk uit het regulier onderwijs geplaatst worden. Deze plaatsingen gebeuren het hele jaar door. Dus ook steeds weer de groepsvorming oppakken. Dan zou zo’n avonturenblik zo goed van pas komen!

 22. Ik geef les aan de ondersteuningsgroep. Dit is een groep waar het gehele jaar door leerlingen geplaatst kunnen worden uit het regulier onderwijs. Leerlingen die daar vastlopen. De groepsvorming vindt dus steeds opnieuw plaats. Wat zou zo’n avonturenfilm goed van pas komen!

 23. Op onze Bso’s merken we dat door de grote variatie aan leeftijden in de groep (4-12) activiteiten voor groepsvorming onmisbaar zijn. Er ontstaat een fijne sfeer en kinderen voelen zich verbonden met elkaar, met de groep. Deze set kaarten met suggesties zou daar een mooie bijdrage aan leveren.

 24. Op onze Bso’s merken we dat door de grote variatie aan leeftijden in de groep (4-12), activiteiten voor groepsvorming onmisbaar zijn. Er ontstaat een fijne sfeer en kinderen voelen zich verbonden met elkaar. Deze set kaarten met suggesties zou daar een mooie bijdrage aan leveren.

 25. Wat leuk! Ik geef volgend schooljaar met name les aan groep 3/4, maar ook waar nodig in andere groepen. En ik stel me iedere keer weer heel erg graag beschikbaar om mee te gaan op kamp 🙂

 26. Dat klinkt echt als een superblikje!
  Ik weet nog niet precies welke groep ik volgend jaar krijg maar het zal in ieder geval binnen het ontwikkelplein groep 5 tm 8 zijn.
  Dit jaar heb ik verschillende activiteiten met mix en koppel/ tweetalgesprek/ mix en ruil gedaan om de twee bovwnbouwgroepen die nu bij elkaar zitten, elkaar beter te leren kennen. We hebben nu een hele fijne samengestelde groep!

 27. Super leuk voor mijn eerste jaar met groep 7 en 8! Na jaren onderbouw, nu hogerop. Spannend, maar zin in!

 28. Ik hoop dat ik volgend jaar weer groep 8 krijg! Dat wordt dan mijn tweede jaar voor de klas pas, dus ik kan alle hulpmiddelen en ideeën gebruiken! Dit lijkt me leuk en gemakkelijk in te zetten!

 29. Ik mag volgend jaar groep 5 lesgeven.. Best spannend omdat ik groep 5 alleen maar les heb gegeven tijdens mijn stage van ongeveer 10 jaat terug..

 30. Dat zou fantastisch zijn voor groep 8. Gouden weken, kamp en dat gecombineerd met The Leader In Me en kanjertraining.

 31. Ik zou het blikje willen winnen voor de hele bouw. We gaan een samen sterk traject volgen en dit zou een hele mooie aanvulling zijn.

 32. Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar de blikje!
  Volgend jaar heb ik groep 2.

Comments are closed.