Kleine Avonturen – Spel voor groepen

Één van de stands die ik bezocht op de NOT2019 was de stand van Het Kleine Avontuur. Bij deze stand kwam ik langs, omdat ik daar iets moest halen voor mijn zusje van de site Tips voor de Kinderopvang. Het was echter erg druk bij de stand en daarom had ik de tijd om even goed rond te kijken. Mijn blik viel al snel op een kleurrijk blikje met daarop Kleine Avonturen – Spel voor groepen. Naast de stapel dichte blikken lag een inkijkexemplaar en van wat ik daar zag werd ik erg vrolijk.

Kleine Avonturen – De inhoud

Dit blik bevat 44 spelkaarten met leuke spelactiviteiten die met weinig voorbereiding makkelijk zijn uit te voeren. In het blik vind je een uitleg en twee boodschappenlijstjes. Op deze lijstjes vind je al het materiaal dat je nodig hebt om alle 44 spellen te kunnen spelen. Een aantal van de spellen heb ik uitgekozen om te spelen tijdens ons schoolkamp. Daarvoor had ik bijvoorbeeld twee witte shirts nodig, geleend van manlief, ballonnen, plastic bekertjes en plakband. Materiaal dat ik allemaal vrij gemakkelijk te regelen vond.

Kleine Avonturen – Mijn ervaring

Bij het bekijken van alle 44 kaarten vielen me al snel de leuke namen op van de opdrachten. Voorbeelden zijn: Sinaasappeldans, T-shirtstrijd, Vuurspuwers en Mega Mummies. Dat soort namen maken dat je gewoon wilt weten wat voor spel het dan eigenlijk is.

Er waren er wel een aantal opdrachten die voor mij meteen afvielen. Deze vind ik niet handig om te spelen met een schoolklas, omdat er veel materiaal voor nodig is of omdat ik mijn groep er te groot voor vind.

De grote meerderheid van de kaarten bleef echter over. Op schoolkamp hebben we dus al een aantal opdrachten uitgeprobeerd. De meeste opdrachten gingen prima en soms moest er iets aangepast worden. Zo werkte het spel Pingpongschieters veel beter toen ik twee plastic bekertjes over elkaar deed. Één bekertje is niet sterk genoeg voor deze opdracht. Dit soort kleine aanpassingen vind ik geen probleem, omdat je er geen extra materiaal voor nodig hebt.

Lees ook: 10 ideeën om te werken aan groepsvorming

Waar ik meteen dit blikje vol opdrachten geschikt voor vond is de start van het schooljaar. Tijdens de Gouden weken is het werken aan groepsvorming verschrikkelijk belangrijk en de spellen uit dit blikje zijn daar mijns inziens zeer geschikt voor. Bij veel spellen gaat het echt om het plezier als groep. Natuurlijk zit er ook wel een beetje competitie in, maar dat is wat mij betreft geen belemmering.

Kleine Avonturen – Winactie

Van Het Kleine Avontuur mag ik twee blikjes weggeven van Kleine Avonturen – Spel voor groepen.
Wil jij volgend schooljaar graag met Kleine Avonturen – Spel voor groepen aan de slag om te werken aan groepsvorming? Doe dan snel mee met de winactie. Reageer onder dit bericht aan welke groep jij volgend schooljaar les mag geven. Weet je dit nog niet of mag je dit nog niet delen? Laat me dan weten welk spel jij hebt gespeeld om te werken aan groepsvorming het afgelopen schooljaar.

Deze winactie duurt tot 21 mei 20:00 uur. De winnaars zal ik later die week een persoonlijk bericht sturen dat ze hebben gewonnen. Zorg er daarom voor dat je een correct mailadres doorgeeft.

De winnaars zijn Patricia en Charlotte. Gefeliciteerd! Jullie hebben van mij een mail ontvangen.

Kleine Avonturen – Kortingscode

Helaas niet gewonnen of wil je Kleine Avonturen – Spel voor groepen sowieso hebben? Met de kortingscode FEEST2019 kun je tot 1 juli dit product voor €10,00 i.p.v. €12,95 kopen in de webshop van Het Kleine Avontuur.

Share Button