Recensie: Kevin de Vampier

Een flitsende kaft was het eerste dat me opviel toen ik Kevin de Vampier in mijn mailbox zag met de mogelijkheid om een recensie-exemplaar aan te vragen. De tekst op de achterflap klonk ook nog eens leuk en het boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Als leerkracht van groep 4/5 dit schooljaar maakte die drie dingen de ideale combinatie om eens lekker te gaan lezen.

Korte samenvatting

Kevin is een doodnormale jongen.

Alleen heeft hij geen schaduw. Wel scherpe hoektanden. O ja, hij is ook nog eens onsterfelijk.

Samen met zijn familie is Kevin op weg naar het Doodsangstfestival wanneer ze door hun defecte navigatievleermuis stranden in een vreemd stadje. De burgemeester heeft er alle pret afgeschaft om te voorkomen dat het monster dat achter de heuvels leeft wakker wordt…

Zal het Kevin en zijn nieuwe beste vriendin Bibi lukken het stadje te redden? Zal hij ooit kunnen veranderen in een vleermuis zoals de rest van zijn familie? En waarom eten weerwolven geen toffee?

Lees alvast het eerste hoofdstuk in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?
kevin de vampier

Zodra je het boek opent, trekt het schutblad meteen je aandacht. Beneden-beneden-ellende en Boven-beneden-ellende?? Ik vond het maar bijzonder, maar het maakte me wel meteen nieuwsgierig. Die nieuwsgierigheid werd verder opgewekt door de vormgeving van de hoofdstukken. Een angstaanjagend lettertype met vampiers, spinnen en katten erin verwerkt. Dit werd vast een heerlijk, griezelig boek om te lezen!

Kevin de Vampier is inderdaad een heerlijk griezelig boek, maar daarnaast ook grappig en het verhaal leest lekker makkelijk. De zinnen zijn kort, maar als je als kind dit boek pakt, ga je wel echt een boek lezen.

De tekst wordt op bijna iedere pagina aangevuld met een passende illustratie. De illustraties zijn wisselend van grootte en soms nemen ze zelfs de helft van de pagina in beslag. Omdat ze echter altijd goed passen, vullen ze het verhaal echt aan. De gezichtsuitdrukkingen en details maken dat je naar illustraties wilt kijken en niet te snel naar de volgende bladzijde gaat.

De tekst is zo geschreven dat je het verhaal bijna voor je ogen af ziet spelen. Zeker naar mate je meer gelezen hebt. Ik vind het daarnaast altijd fijn om de personages een beetje te leren kennen. In dit boek zitten echt figuren die je fantastisch gaat vinden, maar ook zijn er personages waarvan je hoopt dat het monster achter de heuvels tevoorschijn komt op ze te pakken.

Na het lezen van dit boek over Kevin de Vampier, zijn kermisfamilie en Bibi uit Beneden-ellende denk ik dat er een mooi boek op de markt is gekomen voor kinderen in de middenbouw die graag al wat dikkere boeken willen lezen. Ik vond het dan ook een toffe ontdekking dat er in mei een tweede deel verschijnt over deze bijzondere vampier.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het boek bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Fontaine Uitgevers. Hartelijk dank!

Share Button