Jippie! En de Onderwaterpiraten – Prinses Super 3

Terwijl bij mijn vorige recensie het probleem was dat ik het boek veel te lang had laten liggen, was dat nu precies andersom. Zodra ik Jippie! En de Onderwaterpiraten uit mijn brievenbus had gehaald, bleef het in beeld liggen. Dit boek moest ik lezen! Dat dit deel 3 was uit een serie ontdekte ik pas later, maar of ik dat een probleem vond om dit boek goed te kunnen lezen? Lees daarvoor snel mijn recensie.

Jippie! En de onderwaterpiraten – Het verhaal

Ooit was Felix de beste gitarist van het altijd vrolijke land Jippie, maar hij verdween. Nu, elf jaar later, gaan de humeurige prinses Super en haar beste vriend Max naar hem op zoek. Felix is namelijk de vader van Max, al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet. De laatste keer dat iemand Felix zag, ging hij mee met de Onderwaterpiraten, die op een eiland ver weg in de Diepzee wonen. Samen met lakei Rolf maken Super en Max dezelfde reis die Felix ooit maakte, door Jippie en het humeurige buurland Grom, de Diepzee op. Zal het ze lukken om Felix te vinden?

Jippie! En de Onderwaterpiraten

Dit is geen boek over enge piraten met woeste baarden die met haaien worstelen. Niet écht. In dit verhaal zetten prinses Super en Max alles op alles om de waarheid over Felix boven water te krijgen – en dat is nog niet gemakkelijk op een eiland waar overdrijven tot een kunst is verheven.

Wil je het boek nu al bestellen? Klik hier.

Jippie! En de Onderwaterpiraten is het derde sprookje over prinses Super en haar vriendje Max – ook los te lezen van de vorige delen.

Jippie! En de Onderwaterpiraten – Wat vond ik van het boek?

De schrijfstijl van Sanne Rooseboom vind ik erg fijn lezen. Haar boeken over Het ministerie van Oplossingen heb ik met veel plezier gelezen en daarom wilde ik ook dolgraag dit boek ontvangen en lezen. Ik ontdekte pas na een aantal pagina’s dat dit boek deel 3 is uit een serie. Geen idee waarom ik dat niet wist en waarom ik de andere delen niet heb gelezen, want ik heb wat gemist.

Niet dat ik dit boek daarom niet kon lezen, want Sanne Rooseboom begint haar boek met een korte introductie van alle belangrijke mensen in het boek. Precies lang genoeg voor als je ze nog niet kent en kort genoeg om niet vervelend te zijn als je de serie wel volgt.

Het verhaal is spannend, heeft toffe wendingen en veel verrassende elementen. De verschillen tussen de landen Jippie en Grom zijn heerlijk overdreven aanwezig, maar ook het eiland van de Onderwaterpiraten heeft eigen kenmerken met de flinke overdrijvingen. Wat moet dat leuk geweest zijn om te mogen schrijven. Super en Max beleven een geweldig avontuur en als lezer wil je weten hoe het afloopt. Ik had er moeite mee om het boek aan de kant te leggen.

De illustraties van Annet Schaap zijn altijd geweldig en ook in dit boek is dat niet anders. Ze vullen de tekst leuk aan en geven het boek net dat beetje extra. Je kunt je daardoor echt een beeld vormen van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt.

Een tof boek voor kinderen vanaf een jaar of 7 om voor te lezen en wat ouder om zelf te lezen.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank! 

Share Button