Het raadsel van de slapende scheids (Doeltrappers)

Het is ondertussen alweer een flinke tijd geleden dat Het raadsel van de slapende scheids mocht ontvangen. Door allerlei andere boeken die ik in mijn brievenbus vond, kwam dit boek steeds lager op de stapel. Toch jammer, want ik vind voetbal echt wel leuk en de leerlingen in mijn klas ook. Daaarom wilde ik dit boek ook graag aan de schoolbibliotheek kunnen toevoegen en na de zomervakantie gaat dat dan eindelijk gebeuren. Maar wat vond ik nou van dit boek?

Het raadsel van de slapende scheids – Het verhaal

Het raadsel van de slapende scheids is het eerste deel in de serie FC Doeltrappers van Roberto Santiago, met tekeningen in kleur van Enrique Lorenzo. Voor jongens en meiden die van voetbal en mysteries houden, vanaf 8 jaar.

Wil je zelf een stukje lezen? Klik dan hier.

Het raadsel van de slapende scheids

Frank is kampioen penalty’s missen; daarom noemen zijn teamgenoten hem Platvoet. Vandaag speelt FC Doeltrappers (vijf jongens, twee meiden) de laatste wedstrijd van het seizoen. Ze moeten winnen. Verlies betekent het einde van Franks team, dus ook het einde van trainingen met Helena. Zij is knap, superleuk en heeft de allermooiste ogen ter wereld.
Al snel staat FC Doeltrappers achter. In de rust valt de scheidsrechter in slaap. Wat is er aan de hand? Hoe kunnen ze winnen? En wie neemt de allerbelangrijkste strafschop?

Het geheim van de slapende scheids? – Wat vond ik van het boek?

Een mysterie en dat in een voetbalwedstrijd, dat boek wilde ik wel lezen. Het heeft even geduurd voor ik begon met lezen, want de kaft sprak mij op één of andere manier niet echt aan. Nou denk ik dat dat wel echt aan mij ligt. Kinderen zullen dat bij deze kaft veel minder hebben. De kleurrijke tekening zal in ieder geval al snel hun aandacht trekken.

Het verhaal gaat vlot en de ontwikkelingen volgen elkaar vrij vlot op. Er zitten een aantal verhaallijnen in het boek, maar die zijn erg goed te volgen. De hoofdpersoon, Platvoet (eigenlijk Frank), is echt de hoofdpersoon. Wat jij weet, weet hij ook. Zelf ga je wel echt proberen het raadsel van de slapende scheids op te lossen tijdens het lezen. Mij lukte het niet tot ik de oplossing las.

Lees ook: Ufo-alarm

Het blijft natuurlijk een kinderboek dus uiteindelijk komt alles goed, maar hoe en op welke manier is redelijk onvoorspelbaar. Daardoor bleef het leuk om het verhaal te lezen en wilde ik ook blijven lezen.

De illustraties in het boek passen erg goed bij het verhaal. Het boek is vrij dik en kan daardoor kinderen afschrikken, laat ze dus goed weten dat de afbeeldingen zorgen voor minder tekst. Dan kan het juist motiveren! Toch een dik boek gelezen!

Een leuk, spannend voetbalboek voor kinderen vanaf een jaar of 8.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button