Het kleurenmonster gaat naar school – Anna Llenas

Juf Sira las eerder het boek ‘De boeken van het begin‘ voor juf Inger. Dat boek had vooral haar interesse, omdat het haar zelf zo tof leek. Haar recensie bevestigde toen zeker haar gevoel. Dit keer las ze een prentenboek. Als leerkracht van groep 1/2 leest ze regelmatig prentenboeken voor en maakt er veel gebruik van in haar onderwijs. Wat vindt zij van het boek Het kleurenmonster gaat naar school?

Het kleurenmonster gaat naar school – Het verhaal

Na het enorme succes van het prentenboek ‘Het kleurenmonster’ verschijnt nu een tweede deel, met een heel relevant thema voor kleuters: naar school gaan!

Nieuwsgierig? Bekijk het inkijkexemplaar!

School, wat is dat voor iets?
Het kleurenmonster is een beetje zenuwachtig.
Hij gaat vandaag voor het eerst naar school en hij heeft geen idee wat dat inhoudt.
Wees maar niet bang, monster! Er wachten daar nieuwe avonturen op je, en je zult veel nieuwe vrienden maken.
Ga met het kleurenmonster mee naar school en ontdek wat hij allemaal meemaakt!

het kleurenmonster gaat naar school
Het kleurenmonster gaat naar school – Wat vindt juf Sira van het boek?

Vandaag gaat het kleurenmonster voor het eerst naar school, hij is er een klein beetje zenuwachtig voor! Maar wat is dat eigenlijk, school? Dat wordt in het boek ‘het Kleurenmonster gaat naar school’ allemaal uitgelegd. Van de verschillende activiteiten tot het maken van vriendjes aan toe.

In de komende periode stromen er veel kleuters die 4 worden in in mijn groep. Dit boek ga ik dan ook zeker herhaaldelijk voorlezen in de klas, om met de kinderen te kunnen bespreken wat je allemaal doet en leert op school.

Lees ook: Oma bouwt een motorboot

Het is een boek met humor, zo stopt het kleurenmonster allemaal dingen in zijn tas voor op school, die je op school helemaal niet nodig hebt! Hij denkt bijvoorbeeld een bril tegen buitenaardse wezens en een middeltje tegen vleermuizen in te moeten pakken.

Maar het allertofst aan dit boek zijn de prenten. De platen lijken soms bijna een collage, met mooie tekeningen in aantrekkelijke kleuren. Er valt op iedere bladzijde genoeg te zien. En dat maakt dat ik denk dat, ondanks dat de verhaallijn misschien niet interessant blijft in de klas, de kinderen de herhaling van het boek toch gaan waarderen. Op de prenten blijf je genoeg zien!

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank!

Share Button