Recensie: Het geheim van Meermindusa

Recensie van juf Hélène
Het geheim van Meermindusa is het laatste deel van de Owee aan zee serie. Ik heb de eerdere boeken al regelmatig voorbij zien komen en iedere keer werd ik al aangetrokken door de prachtige kleurrijke cover, gemaakt door de schrijver zelf (die ook de eerste versie van de cover van Harry Potter en de steen der wijzen maakte, dus dat verklaart vast waarom deze Potter-fan ertoe aangetrokken wordt). Dus ik heb heel veel zin om dit boek te lezen!

Korte samenvatting

Het is winter in Owee aan Zee. Sebastiaan Aals, aartsvijand van Herbie en Violet, is op vrije voeten. Het stadje wordt overspoeld door mensen die het mysterie van de lang verloren gewaande partner van de malamander willen oplossen. Herbie en Violet beleven een angstaanjagende ontmoeting diep onder de grond. Ontrafelen de vrienden het grootste geheim van Owee aan Zee?

Lees alvast hoofdstuk 1 in het inkijkexemplaar

Wat vind ik van het boek?

Het geheim van Meermindusa is een lekker spannend boek, dat vlot te lezen is. Het is fijn als je de andere boeken van de serie al gelezen hebt, want er wordt veel verwezen naar de avonturen die Herbie en Violet hiervoor beleven. Al wordt er ook redelijk wat uitleg gegeven, dus je kunt het verhaal zeker volgen als je dat nog niet hebt gedaan.

In Het geheim van Meermindusa, het laatste deel van de serie, wordt er veel duidelijk. Ook over de voorgaande avonturen van Herbie en Violet. De plattegrond van Owee aan zee voor in het boek is prettig, dan kun je als lezer soms even terugzoeken waar het verhaal zich precies afspeelt. Na het dankwoord is er een gids voor Owee aan zee, waarin een aantal van de belangrijkste plaatsen van het stadje staan afgebeeld met een korte uitleg erbij. Verder zijn er een paar kleine illustraties bij de start en het einde van een hoofdstuk.

Het is een heel fijn boek voor kinderen vanaf een jaar of 9 en een geweldig einde van een superserie!

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Lannoo. Hartelijk dank!

Share Button