Recensie: Game Helden tegen de monsters

Op Twitter zag ik de oproep van Marcel van Driel met de vraag welke leerkrachten in de middenbouw zijn nieuwe boek zouden willen ontvangen. Ik reageerde lichtelijk teleurgesteld dat ik bovenbouwleerkracht was, maar tot mijn grote vreugde stond ik al op het lijstje van de schrijver om Game Helden tegen de monsters te mogen ontvangen. De geweldige, kleurrijke illustratie op de kaft van Paco Vink trok meteen mijn aandacht en dit boek belandde dan ook bovenop de stapel met recensie-exemplaren. De rest moest maar even wachten.

Tekst op de achterflap

Om een reuzenslang in een game te verslaan, moeten Raff, Puck, Manú en Phileine Power Ups verzamelen. Wanneer ze uit de game worden gegooid, blijken ze deze superkrachten in het echt te hebben! Lukt het de Game Helden om uit de klauwen van de superschurk De Leeuwin en haar monsterleger te blijven?

Lees en bekijk de eerste 18 pagina’s in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Al op de eerste bladzijde was ik onder de indruk van het taalgebruik. Het woord ‘doodvermoorden’ is toch gewoonweg fantastisch? Verder laat Marcel van Driel dingen gebeuren met de personages die je niet snel in een boek voor deze leeftijd tegenkomt. Ik ga natuurlijk niet verraden wat.

Naast een spannend verhaal bevat het Game Helden tegen de monsters ook prachtige illustraties. De illustratie van Raff met zijn mond vol broccoli liet me echt even hardop lachen. Ik vind de illustraties echt goed passen bij het thema gamen en ze vullen het verhaal goed aan.

De personages zijn allemaal belangrijk, maar Raff is duidelijk de hoofdpersoon. Hij zit in een rolstoel en ook dat maakt het boek weer net even anders dan de meeste boeken.

Klein minpuntje: Op social media zag ik een prachtige knuffelversie van Blaag die in de etalage van de Kinderboekwinkel in Utrecht mocht hangen. Blaag had echter niet echt een grote rol in Game Helden tegen de monsters. Ik hoop dat dit in de volgende delen anders gaat zijn, want volgens mij is dit een heel tof wezen.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Billy Bones. Hartelijk dank!

Share Button