Recensie: Flits en het hanenhotel

De kaft van Flits en het hanenhotel trok meteen mijn aandacht. Bedenk daarbij een tekst op de achterflap die je meteen nieuwsgierig maakt naar het verhaal en je begrijpt dat ik dit boek wilde lezen. Een hanenhotel? Wat zou dat dan zijn?

Korte samenvatting

Flits, een razendsnelle uitvinder, verzint voor elk probleem waar hij tegenaan loopt een geniale oplossing. Dat is maar goed ook, want als hij mevrouw Boenders als buurvrouw krijgt, ontstaan er heel wat problemen. Mevrouw Boenders houdt namelijk niet van kakelende dieren. Ze houdt ook niet van aangespoelde spullen uit de rivier, dat noemt ze rommel. En laat daar nou net de tuin van Flits mee vol staan omdat zijn vader er kunstwerken van maakt…

Genoeg uitdagingen én genoeg goede oplossingen. Maar Flits heeft altijd haast en ziet ook weleens iets over het hoofd. Daarom loopt de uitwerking van zijn ideeën niet altijd op rolletjes. Zou het Flits lukken om zijn zeventien haantjes te houden?

Lees alvast het eerste hoofdstuk in het inkijkexemplaar en geniet meteen van wat prachtige illustraties.

Wat vind ik van het boek?

Na het lezen van de laatste bladzijde wist ik één ding zeker: Dit boek moest mee naar groep 4/5. Flits bedenkt razendsnel de meest bizarre uitvindingen. Het is heerlijk om te lezen hoe hij zijn uitvindingen bedenkt als hij tegen een probleem aanloopt. Je hebt soms echt het idee in het hoofd van Flits te zitten.

De uitvindingen worden in de illustraties verder uitgewerkt, waardoor je een nog beter beeld krijgt van Flits zijn ideeën. Soms zou je bijna willen dat de uitvindingen bestaan.

Het hanenhotel van Flits is een belangrijk onderdeel van het boek, maar het boek gaat over veel meer. Voor sommige kinderen kan dit boek ook goed zijn om te lezen, omdat ze hun thuissituatie misschien deels herkennen in het leven van Flits of in het leven zijn buren.
Tijdens het lezen begon ik de hanen wel steeds leuker te vinden en werd mijn hekel aan de buurvrouw van Flits groter. Fantastisch als een schrijver ervoor kan zorgen dat je emoties gaat voelen bij het lezen van een boek.

Ik heb dit boek met een korte promotie geïntroduceerd in mijn groep en sindsdien zijn kinderen Flits en het hanenhotel aan het lezen. Voor mij het bewijs dat het een tof boek is voor groep 5!

Het enige dat een beetje lastig is aan dit boek zijn ook de bizarre uitvindingen. Ik hoop niet dat ze mijn leerlingen op ideeën brengen!

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Singel Uitgeverij, VOLT. Hartelijk dank!

Share Button