Feest met Naomi Smits – 10 jaar jufinger.nl

Het schrijven van dit stukje is wel wat spannend, want als er iemand de koningin van de goede teksten is dan is het Naomi Smits wel. Al jarenlang geniet ik van de geweldige columns die zij mag schrijven en die, gelukkig, vaak online gedeeld worden. Nu mag ik een blog schrijven over deze toffe leerkracht én auteur, want het is vandaag feest met Naomi Smits!

Juf Naomi klapt uit de school

Het is ondertussen al even geleden dat ik Juf Naomi klapt uit de school mocht lezen en recenseren, maar ik weet nog goed hoe heerlijk ik het vond om het boek te lezen en het boek veel te snel uit had gelezen naar mijn zin.

feest met juf naomi

De vele herkenbare situaties zorgden ervoor dat ik regelmatig hardop reageerde op wat ik las. Soms omdat het zo grappig was, maar soms ook uit frustratie. Ik omschreef het boek in mijn recensie als serieus grappig. De lijstjes die ze deelt in haar boek zijn goed samengesteld en zetten je aan het denken, maar tegelijk kan je ook lachen om de manier waarop Naomi het verwoord.

Zelf heb ik het hoofdstuk over het goed samenwerken met een duo nog een paar keer gelezen. Mijn toenmalige duo en ik herkenden wel wat dingen en hebben er vooral ook wat dingen van meegenomen. Het heeft het samenwerken met mij iets minder een dingetje gemaakt.

Een boek dat je wil lezen als je het nog niet gelezen hebt!

Wie dit niet leest is gek

En zo is het! Ik kan me dus echt geen leven zonder boeken voorstellen, maar weet dat er collega’s zijn die daar anders over denken. Wie dit niet leest is gek een prachtig pleidooi om leerkrachten te overtuigen hoe belangrijk het is om te lezen. Er staan echt goede tips in en alleen al door het lezen van dit boek zelf zet je als leerkracht een stap in de goede richting.

De lijstjes met boekentips waren voor mij eigenlijk niet zo goed. Veel boeken heb ik al gelezen, maar mijn to-readlijst werd er toch wat langer door. De afwisseling in de lijstjes maakt dat er voor iedereen wel een geschikt boek tussen staat om mee te starten en zo hopelijk een lezende leerkracht te worden.

Naomi heeft ook dit boek weer zo geschreven dat het lekker vlot leest. Daarnaast mogen de illustraties van Mieske natuurlijk niet vergeten worden. Deze maken het boek compleet! De match tussen Mieske en Naomi in dit boek is al een feest op zich.

Als je dan toch als leerkracht meer wil gaan lezen, is dit boek zeker een goed boek om mee te beginnen!

Winactie

Wil jij de boeken van Naomi lezen? Dan heb je geluk! Het feest met Naomi Smits bestaat namelijk uit de mogelijkheid om één van beide titels te winnen!

Meedoen? Reageer dan onder dit bericht welke titel jij graag zou willen winnen. Maakt het je niet uit? Dan laat je dat weten.
Al eerder deze week gewonnen? Geen probleem! Nieuwe ronde = nieuwe kansen :-).

Let op: Deze winactie duurt slechts 24 uur. Laat dus voor donderdagavond 26 oktober 2023 20:00 uur weten dat je mee wilt doen! Ik neem via de mail contact met je op als je hebt gewonnen.

Alle winacties voor 10 jaar jufinger.nl kun je deze week in de gaten houden op
https://www.jufinger.nl/tag/10-jaar-jufinger-nl/

Share Button