Feest met Klas van juf Linda – 10 jaar jufinger.nl

Ik denk dat iedere onderbouwleerkracht de website klasvanjuflinda.nl wel kent. Zeker voor leerkrachten die graag thematisch werken is deze website een onuitputtende bron vol inspiratie. Zelf heb ik de site niet heel vaak nodig, maar voor groep 4 zag ik al een fijn Sinterklaasspel om te gaan gebruiken vanaf half november. Vandaag vier ik feest met Klas van juf Linda en hoop ik wat onderbouwleerkrachten blij te maken met een waardebon voor de webwinkel.

Inspirerende blogs

Op Klas van juf Linda kun je blogs lezen over allerlei onderwerpen, Veel blogs gaan over de onderbouw, maar ook bovenbouwleerkrachten zullen zeker via Google af en toe terecht komen op de website. Alle blogs kun je in een handig overzicht vinden. Er zijn niet alleen blogs voor leerkrachten, maar ook ouders kunnen terecht op klasvanjuflinda.nl om informatie te vinden. Zo is er bijvoorbeeld de blog ‘Hoe kan ik mijn kind helpen met leren?‘ of de blog Hoe kan ik mijn kind thuis helpen met lezen? Linda geeft hierin echt fijne tips aan ouders als ze net wat extra handvaten nodig hebben.

Thematisch onderwijs

Ik kende de prachtige themamaterialen van Linda een beetje, maar op Instagram zag ik foto’s bij juf Ivette die de afgelopen schooljaren vaak gebruik maakte van de materialen en dat was echt geweldig om te zien.

Zo zag ik uit het dierentuinpakket een werkblad met de takenlijst van de dierenverzorger, Geweldig toch? Als leerlingen al dit soort teksten in groep 3 schrijven dan weet ik zeker dat een leerkracht in de bovenbouw gaat genieten van de stellessen.

Ook de bloemenkraam uit de bloemenwinkelhoek die Ivette combineerde met het thema ‘Ik hou van Holland’ was geweldig om te zien. Je leerlingen zouden maar zo met rekenen en andere vakken aan de slag mogen gaan? Soms zou ik wel een vlieg op de muur willen zijn in zo’n klaslokaal.

Herfst

Een thema dat in veel klassen de komende tijd zal gaan leven is herfst. Ook wat dat betreft is het feest met Klas van juf Linda, want alle producten rondom het seizoen herfst staan verzameld op één pagina. Je kunt blogs vinden, themamaterialen, lesideeën en boekentips. Hoe fijn is dat?

Het mooie vind ik dat je niet ‘simpel’ met herfst aan de slag gaat als je bij Linda je themamaterialen aanschaft. Je koopt dan het product De egelopvang. Je moet wel zelf één of meerdere knuffelegels aanschaffen en wellicht nog wat materialen, maar verder is de download een zeer compleet product.

Sinterklaas

Een ander thema dat de komende periode overal wel zichtbaar zal worden is Sinterklaas. Je vindt ideeën om je klaslokaal in te richten, een gratis Sinterklaasspel, gave boekentips en ideeën voor de hoeken die je in de klas kunt gaan laten leven. Zo kun je een blog lezen over de Pietenbakkerij en een blog over het werken met de themabundel Post voor Sinterklaas. Zeker het Sinterklaasthema in de klas, maar waarschijnlijk net even anders dan je gewend bent.

Voor mij is dit wat Klas van juf Linda zo uniek maakt; aan de slag met thema’s op een geweldig inspirerende manier!

Winacties

Mooie dingen gezien in de links die ik deelde in deze blog? Dan heb je misschien geluk! Drie leerkrachten kunnen een waardebon van 10 euro winnen voor de webwinkel van Klas van juf Linda en daar kan je al snel twee keer een themahoek mee inrichten of twee sets leesteksten voor aanschaffen.

Meedoen? Reageer dan onder dit bericht welk product jij graag zou willen kopen en vier het feest met Klas van juf Linda en mij mee.
Al eerder deze week gewonnen? Dat maakt niet uit! Nieuwe ronde = nieuwe kansen :-).

Let op: Deze winactie duurt slechts 24 uur. Laat dus voor woensdagavond 25 oktober 2023 20:00 uur weten dat je mee wilt doen! Ik neem via de mail contact met je op als je hebt gewonnen.

Alle winacties voor 10 jaar jufinger.nl kun je deze week in de gaten houden op
https://www.jufinger.nl/tag/10-jaar-jufinger-nl/

Share Button